Siirry sisältöön
Meetvurstin valmistaminen vaatii aikaa ja ammattitaitoa 3

Miten meillä valmistetaan meetvurstia

Syvän tummanpunainen, sopivan savuinen ja täyteläisen makuinen meetvursti kruunaa parhaan voileivän, mutta miksi se maistuu niin hyvältä? Katso videolta miten meetvurstin hyvä maku syntyy.

Hyvän meetvurstin valmistus vaatii aikaa

Meillä Snellmanilla tuotteet tehdään niin kuin itselle tehtäisiin. Meetvurstin valmistaminen on tarkka prosessi jossa tarvitaan sekä ammattitaitoa että intohimoa. Jokaisen meetvurstinvalmistajan tulee hallita täydellisesti kolme asiaa – hyvät raaka-aineet, kutteriprosessi ja jälkikypsytys. Onnistuminen riippuu paljon kokemuksen tuomasta taidosta käsitellä meetvurstia valmistuksen eri vaiheissa. Kiireelle ei meetvurstin valmistuksessa ole sijaa.

Hyvä meetvursti vaatii korkealaatuiset raaka-aineet

Meetvurstin pääraaka-aineina käytetään vain korkealaatuista suomalaista naudanlihaa, porsaanlihaa ja silavaa. Lisäksi yksi tuote valmistetaan suomalaisesta kalkkunanlihasta. Snellmanin tuotteissa ei käytetä hevosenlihaa. Lihan laadulla on suuri vaikutus tuotteen makuun.

Aito savustus leppälastuilla

Snellmanin meetvurstit savustetaan aidolla savulla, joka saadaan koivusta ja leppälastuista. Ne viettävät aikaa savustusuunissa noin seitsemän päivää. Meetvurstin savuinen aromi voidaan saada aikaan myös savustusnesteellä, mutta tällöin jäädään ilman savustuksen antamia säilyvyyttä parantavia ominaisuuksia ja hienostuneempaa makua.

Pitkä jälkikypsytys kruunaa maun

Meetvurstitankoja jälkikypsytetään kolmesta viiteen viikkoa suuressa, hyvin ilmastoidussa jälkikypsytystilassa. Sen aikana aikana meetvursti menettää jopa 30 % nesteestään ja painostaan. Ammattitaitoinen henkilöstö valvoo jälkikypsytystä ja  tietää miltä valmis meetvursti tuoksuu ja näyttää.

Nyt tiedät mistä Snellmanin meetvurstin hyvä maku syntyy. Nautinnollisia meetvurstihetkiä!