Siirry sisältöön
Meetvurstin valmistaminen vaatii aikaa ja ammattitaitoa 1

Vain suomalaista lihaa ja muita periaatteita

Meetvurstin raaka-aineina käytetään 100 %  suomalaista naudanlihaa, porsaanlihaa ja silavaa. Lisäksi yksi tuote valmistetaan suomalaisesta kalkkunanlihasta.

Lihan laadulla suuri merkitys

Meetvurstiin käytettävän lihan tulee olla ensiluokkaista, koska lihan laadulla on meetvurstin valmistustavan vuoksi suuri vaikutus tuotteen makuun. Siksi kaikki tuotteissamme käytetty porsaan- ja naudanliha on sataprosenttisesti suomalaista ja peräisin omilta perhetiloiltamme.

Perhetilat ovat tärkeä linkki laatuketjussa ja toimivat yhtenä takuutekijänä Herra Snellmanin laadulle. Nämä Maatilan Parhaat -alkutuotantokonseptia noudattavat tuottajat työskentelevät yhteistyössä Snellmanin kanssa tuottaakseen korkealaatuista ja turvallista lihaa myös meetvursteihimme. Avainsanoja yhteistyölle ovat avoimuus, jatkuva kehitys ja luottamus.

Meetvurstin muita raaka-aineita

Muita raaka-aineita ovat muun muassa suola, mausteet, sokeri, kuivumisprosessin käynnistävä starterkulttuuri ja nitriitti. Käytettävä suola ei saa sisältää vettä sitovia fosfaatteja. Nitriitti ehkäisee bakteerien kasvua ja antaa meetvurstille sen kauniin värin. Huolellisesti suunniteltu maustesekoitus antaa tuotteelle hienostuneen maun. Tavallisimpia mausteita ovat korianteri ja erilaiset pippurit, mutta reseptit sisältävät toisinaan myös chiliä, paprikaa ja valkosipulia.

Snellmanin periaatteita meetvurstin valmistuksessa:
– 100 % suomalaista, korkealaatuista lihaa
– Aito savustus koivulla ja leppälastuilla
– Pitkä jälkikypsytys