Chorizoshakshuka

Arvio 5 5:stä perustuen 1 asiakkaan arvotukseen.
Chorizoshakshuka 1

Mikäs ihmeen shakshuka? Kyseessä on Pohjois-Afrikasta lähtöisin oleva ruoka, jossa tärkeässä osassa ovat tomaattikastike ja kananmunat. Tässä versiossa käytetään myös Snellmanin Chorizoa.

4

Ainekset

  • 1 pkt (230 g) Herra Snellmanin All natural chorizoa
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl thaimaalaista chilikastiketta (Sriracha)
  • 2 tl sokeria
  • 0.75 tl suolaa
  • 1 prk säilyketomaatteja
  • 1 dl vettä
  • 4 kananmunaa
  • 10-15 mustaa, kivetöntä oliivia
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl tuoretta lehtipersiljaa tai rucolaa

Tee näin

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, viipaloi paprikat. Paloittele makkara. Kuumenna öljy isossa, uuninkestävässä paistinpannussa. Kuullota sipuli ja lisää hetken kuluttua paprika ja valkosipuli. Kypsennä viitisen minuuttia tai kunnes paprikat ovat pehmenneet. Lisää balsamiviinietikkaa ja anna kiehahtaa.
  2. Lisää pannulle chorizomakkarat, mausteet, sokeri ja suola. Kääntele parin minuutin ajan. Lisää tomaattisäilyke ja vesi. Anna hautua miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä.
  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  4. Tee kastikeseoksen pinnalle pienet kuopat ja riko niihin kananmunat. Mausta kananmunat ripauksella pippuria. Ripottele oliivit ruoan pinnalle.
  5. Nosta pannu uunin keskitasolle viideksi minuutiksi eli kunnes kananmunat ovat hyytyneet.
  6. Ripottele yrttejä valmiin pannun päälle. Tarjoa heti tuoreen leivän kanssa.
Makkarat All Natural

”Nämä meidän All Natural -tuotteet on kokonaan lisäaineettomia. Ja vaikka se kuulostaakin yksinkertaiselta, niin aika monta vuotta me jouduttiin tekemään töitä, että saatiin näistä juuri niin hyviä kuin haluttiin. Ratkaisu oli lopulta laittaa enemmän lihaa ja kokeilla erilaisia mausteyhdistelmiä. Nyt on kuitenkin helppo todeta, että kyllä kannatti.”

Kim, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä