Shakshuka med chorizo

Chorizoshakshuka 1
4

Ingredienser

  • 1 pkt (230 g) Herr Snellmans All natural chorizo
  • 1 lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 olikfärgade paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk thailändsk chilisås (Sriracha)
  • 2 tsk socker
  • 0.75 tsk salt
  • 1 brk konserverade tomater
  • 1 dl vatten
  • 4 ägg
  • 10-15 svarta, kärnfria oliver
  • nypa svartpeppar
  • 1 msk färsk persilja eller ruccola

Shakshuka med chorizo — Gör så här

  1. Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva paprikorna och korven. Värm upp olja i en stor stekpanna som tål ugn. Bryn först löken och lägga efter en stund i paprika och vitlök. Stek i fem minuter, eller tills paprikan mjuknat. Lägg till balsamvinäger och låt koka.
  2. Lägg till korvarna, kryddorna, socker och salt till stekpannnan. Stek i ett par minuter. Lägg till de konserverade tomaterna och vattnet. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Tillsätt en skvätt vatten vid behov.
  3. Värm ugnen till 225 grader.
  4. Gör små gropar i såsen och kläck äggen i dem. Krydda äggen med svartpeppar. Strö oliver över maten.
  5. Ställ stekpannan i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills äggen stelnat.
  6. Strö på örter och severa direkt tillsammans med bröd.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept