Shakshuka med chorizo
Vad då för shkshuka? Det handlar om en rätt med rötter i norra Afrika, där tomatsås och ägg spelar huvudrollen. I en ack så viktig biroll hittar ni vår Chorizo!
4
Ingredienser
-
- 1 pkt (230 g) Herr Snellmans All natural chorizo
- 1 lök
- 3 vitlöksklyftor
- 2 olikfärgade paprikor
- 1 msk olja
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk thailändsk chilisås (Sriracha)
- 2 tsk socker
- 0.75 tsk salt
- 1 brk konserverade tomater
- 1 dl vatten
- 4 ägg
- 10-15 svarta, kärnfria oliver
- nypa svartpeppar
- 1 msk färsk persilja eller ruccola
Shakshuka med chorizo — Gör så här
-
- Skala och hacka löken och vitlöksklyftorna. Skiva paprikorna och korven. Värm upp olja i en stor stekpanna som tål ugn. Bryn först löken och lägga efter en stund i paprika och vitlök. Stek i fem minuter, eller tills paprikan mjuknat. Lägg till balsamvinäger och låt koka.
- Lägg till korvarna, kryddorna, socker och salt till stekpannnan. Stek i ett par minuter. Lägg till de konserverade tomaterna och vattnet. Låt sjuda på låg värme i 15 minuter. Tillsätt en skvätt vatten vid behov.
- Värm ugnen till 225 grader.
- Gör små gropar i såsen och kläck äggen i dem. Krydda äggen med svartpeppar. Strö oliver över maten.
- Ställ stekpannan i mitten av ugnen i 5 minuter eller tills äggen stelnat.
- Strö på örter och severa direkt tillsammans med bröd.
”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”
Kim, produktutvecklare