Siirry sisältöön
Croque Madame

Croque Madame

Superior kinkku 180 g

25min (josta aktiivista 10min)

2

Helppo

Tämä klassinen ranskalainen voileipä vie lämpimien voileipien konseptin uudelle tasolle. Täytteenä on kinkkua, täyteläistä juustokastiketta ja avokadoa, ja pinnalle kruunataan täydellisesti paistettu kananmuna. Dijon-sinapin ja muskottipähkinän hienostuneet maut tekevät tästä herkusta täydellisen vaihtoehdon brunssille tai ylelliseksi lounaaksi. Bon appétit!

Ainekset

  • 4 kpl maalaisleipä viipaletta
  • 1 rkl voita vuoan voiteluun
  • 1 rkl dijon sinappia
  • 0.5 kpl Snellman Superior kinkku 180 g
  • 1 kpl avokadoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 1 rkl ruohosipulia
Kastike
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl kevytmaitoa
  • 100 g Gruyère-juustoa
  • 0.3 tl mustapippuria
  • ripaus muskottipähkinää

Ohje

  1. Levitä 4 leipäviipaletta uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne voilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

  2. Raasta 100 g gruyère-juustoa ja hienonna 1 rkl ruohosipulia. Halkaise 1 avokado, poista siemen ja viipaloi hedelmäliha.

  3. Valmista kastike. Kuumenna kattilassa 1 rkl voita ja lisää 1 rkl vehnäjauhoja. Anna jauhojen kypsyä miedolla lämmöllä vispilällä sekoittaen. Älä ruskista.

  4. Lisää 1,5 dl maitoa ja sekoita huolella. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

  5. Lisää juusto ja mausta mustapippurilla (1/4 tl) ja muskottipähkinällä (1/8 tl). Sekoita tasaiseksi.

  6. Käännä paahtuneet leivät paistopinta alaspäin ja voitele ne dijon-sinapilla (1 rkl).

  7. Nosta kahdelle puolikkaalle kinkkua. Lisää puolet kastikkeesta ja lisää avokadoviipaleet.

  8. Nosta toinen leipä päälle sinappipuoli alaspäin. Lisää loput kastikkeesta leipien pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.

  9. Kuumenna pannulla nokare voita ja paista kaksi kananmunaa pannulla toiselta puolen. Keltuainen saa jäädä löysäksi.

  10. Nosta leivät lautaselle ja lisää paistettu kananmuna. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Vinkkejä

Voit halutessasi korvata Gruyère-juuston myös emmentalilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 1124 kJ / 270 kcal 3372 kJ / 810 kcal
Rasva 18.2 g 54.6 g
- josta tyydyttynyttä 8.6 g 25.7 g
Hiilihydraatit 13.2 g 39.5 g
- josta sokereita 1.9 g 5.8 g
Proteiini 13 g 39 g
Ravintokuitu 2 g 6.1 g
Suola 1.2 g 3.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä klassinen ranskalainen voileipä vie lämpimien voileipien konseptin uudelle tasolle. Täytteenä on kinkkua, täyteläistä juustokastiketta ja avokadoa, ja pinnalle kruunataan täydellisesti paistettu kananmuna. Dijon-sinapin ja muskottipähkinän hienostuneet maut tekevät tästä herkusta täydellisen vaihtoehdon brunssille tai ylelliseksi lounaaksi. Bon appétit!

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle