
Croque Madame
25min (josta aktiivista 10min)
2
Helppo
Ainekset
- 4 kpl maalaisleipä viipaletta
- 1 rkl voita vuoan voiteluun
- 1 rkl dijon sinappia
- 0.5 kpl Snellman Superior kinkku 180 g
- 1 kpl avokadoa
- 2 kpl kananmunaa
- 1 rkl voita paistamiseen
- 1 rkl ruohosipulia
Kastike
- 1 rkl voita
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1.5 dl kevytmaitoa
- 100 g Gruyère-juustoa
- 0.3 tl mustapippuria
- ripaus muskottipähkinää
Ohje
-
Levitä 4 leipäviipaletta uunipellille leivinpaperin päälle ja voitele ne voilla. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.
-
Raasta 100 g gruyère-juustoa ja hienonna 1 rkl ruohosipulia. Halkaise 1 avokado, poista siemen ja viipaloi hedelmäliha.
-
Valmista kastike. Kuumenna kattilassa 1 rkl voita ja lisää 1 rkl vehnäjauhoja. Anna jauhojen kypsyä miedolla lämmöllä vispilällä sekoittaen. Älä ruskista.
-
Lisää 1,5 dl maitoa ja sekoita huolella. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.
-
Lisää juusto ja mausta mustapippurilla (1/4 tl) ja muskottipähkinällä (1/8 tl). Sekoita tasaiseksi.
-
Käännä paahtuneet leivät paistopinta alaspäin ja voitele ne dijon-sinapilla (1 rkl).
-
Nosta kahdelle puolikkaalle kinkkua. Lisää puolet kastikkeesta ja lisää avokadoviipaleet.
-
Nosta toinen leipä päälle sinappipuoli alaspäin. Lisää loput kastikkeesta leipien pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.
-
Kuumenna pannulla nokare voita ja paista kaksi kananmunaa pannulla toiselta puolen. Keltuainen saa jäädä löysäksi.
-
Nosta leivät lautaselle ja lisää paistettu kananmuna. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.
Vinkkejä
Voit halutessasi korvata Gruyère-juuston myös emmentalilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 1124 kJ / 270 kcal | 3372 kJ / 810 kcal |
Rasva | 18.2 g | 54.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.6 g | 25.7 g |
Hiilihydraatit | 13.2 g | 39.5 g |
- josta sokereita | 1.9 g | 5.8 g |
Proteiini | 13 g | 39 g |
Ravintokuitu | 2 g | 6.1 g |
Suola | 1.2 g | 3.7 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.