
Dippiburgerit
Kunnon naudan jauheliha 20 % 400 g30min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 20 % 400 g
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 4 kpl cheddarjuustoviipaletta
- 4 kpl hampurilaissämpylää
- 8 kpl jääsalaatin lehteä
- 2 kpl tomaattia
- 1 dl aiolia
- 1 kpl prk (300 g) juustokastiketta
- 4 kpl grillitikkuja
Hunaja-jalapenot
- 2 kpl tuoretta jalapenoa
- 0.5 dl hunajaa
Ohje
-
Valmista hunaja-jalapenot. Viipaloi jalapenot. Siirrä jalapenot ja hunaja kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 2 minuuttia ja anna jäähtyä.
-
Viipaloi tomaatit. Pese ja irrota salaatinlehdet kannasta.
-
Jaa jauheliha neljään osaan ja muotoile pihveistä hieman sämpylää leveämpiä. Grillaa pihvit kuumassa grillissä molemmin puolin noin 2–3 minuutin ajan. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää juustoviipaleet grillauksen loppuvaiheessa. Grillaa myös sämpylät nopeasti.
-
Kokoa burgerit. Levitä aiolia sämpylöiden pohjaan ja kanteen. Lisää pohjan päälle salaattia, sitten pihvi ja päälle pari siivua tomaattia. Paina päälle burgerin kansi ja litistä burgeria kevyesti. Leikkaa grillitikut puoliksi. Lävistä burgeri kahdella grillaustikulla ja leikkaa burgerit halki sahalaitaisella veitsellä tikkujen välistä.
-
Kuumenna juustokastike kattilassa tai mikrossa. Levitä lautaselle juustokastiketta ja nosta sen päälle halkaistut burgerit leikkuupinta alaspäin. Valuta päälle hunaja-jalapenoja.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 1188 kJ / 286 kcal | 4159 kJ / 1000 kcal |
Rasva | 20.2 g | 70.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.3 g | 29 g |
Hiilihydraatit | 11.7 g | 40.8 g |
- josta sokereita | 4.8 g | 16.7 g |
Proteiini | 14 g | 49 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 2.7 g |
Suola | 0.7 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.