Siirry sisältöön
Hunajakuorrutettu juhlakinkku ja pekonirosolli

Hunajakuorrutettu juhlakinkku ja pekonirosolli

Kunnon pekoni 150 g

6

10h työaika + 10h kokonaisaika

Helppo

Suolaisen ja makean yhdistelmä kutkuttaa tunnetusti makuhermoja vastustamattomalla tavalla. Herkullinen hunajakuorrutus saa makeutta hunajasta, pientä potkua sinapista ja suolaista syvyyttä paistoliemestä, ja mikä parasta, se syntyy mutkattomasti yhdessä kattilassa. Yhdessä Kunnon maatiaispossusta valmistetun juhlakinkun kanssa syntyy lyömätön yhdistelmä, jossa on aineksia uudeksi klassikoksi. Paahdettu punajuuri pääsee oikeuksiinsa rapealla pekonilla höystetyssä rosollissa, joka sopii hienosti kinkun kylkeen joulupöytään. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Hunajakuorrutettu juhlakinkku
Hunajakuorrutus
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl dijon sinappia
  • 1 dl joulukinkun paistolientä
  • 2 rkl fariinisokeria
Pekonirosolli

Ohje

Ota kinkku sulamaan hyvissä ajoin ennen paistamista, ensin pakkasesta jääkaappiin ja edelleen jääkaapista huoneenlämpöön n. 5 tuntia ennen paistamista. Uuniin laitettaessa kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin 10 °C.

Pintasuolaisuutta voit vähentää huuhtelemalla kinkun kylmällä vedellä ja kuivaamalla puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai liinalla. Jätä verkko kinkun ympärille.

Aseta paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan.

Aseta kinkku uuniin ritilän päälle rasvapuoli ylöspäin ja ritilän alle syvä pelti rasvaa varten. Lisää pellille vettä, jottei kinkkurasva pala peltiin kiinni.

Paista kinkkua ensin 200 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpötila 100 asteeseen ja paista kinkkua vielä noin 1,5 tuntia per kilo. Tarkkaile paistomittaria. Kypsän joulukinkun sisälämpötila on 74 °C ja ylikypsän noin 83 °C.

Ota kypsä kinkku uunista. Ota 1 dl paistolientä talteen kuorrutetta varten.

Hunajakuorrutus

Siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää muut hunajakuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 5–10 minuuttia. Seos saa hieman paksuuntua.

Poista hieman jäähtyneen kinkun ympäriltä verkko, kamara ja ylimääräistä rasvaa oman maun mukaan, rasva antaa kuitenkin lisämakua kuorrutukseen.

Sivele reilusti hunajakuorrutetta jäähtyneen kinkun pintaan. Paista kinkkua uunin keskitasolla 200 asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Sivele toinen kerros kuorrutetta kinkkuun ja laita takaisin uuniin 5–10 minuutiksi. Sivele vielä valmiiseen kinkkuun yksi kerros kuorrutetta.

pekonirosolli

Kypsennä punajuuret paistonkestävässä vuoassa 200 asteisessa uunissa. Lisää pohjalle hieman vettä, peitä foliolla ja paahda uunissa 45–60 minuuttia kunnes punajuuret ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetki ja kuori punajuuret. Halutessasi voit käyttää valmiiksi kypsennettyjä punajuuria.

Paahda pekoni rapeaksi 150 asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratun pellin päällä, noin 20 minuuttia. Nostele pekonit talouspaperille hetkeksi kuivumaan.

Kuori ja poista omenoista siemenkodat. Leikkaa kaikki ainekset pekonia lukuun ottamatta kuutioksi. Murskaa pekoni käsin tai leikkaa veitsellä pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 824 kJ / 197 kcal 4120 kJ / 986 kcal
Rasva 10.7 g 53.3 g
- josta tyydyttynyttä 3.7 g 18.6 g
Hiilihydraatit 6.2 g 31.2 g
- josta sokereita 6.1 g 30.6 g
Proteiini 18 g 89 g
Ravintokuitu 0.7 g 3.5 g
Suola 1.8 g 9.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle