Hunajakuorrutettu juhlakinkku ja pekonirosolli

Hunajakuorrutettu juhlakinkku ja pekonirosolli

Suolaisen ja makean yhdistelmä kutkuttaa tunnetusti makuhermoja vastustamattomalla tavalla. Herkullinen hunajakuorrutus saa makeutta hunajasta, pientä potkua sinapista ja suolaista syvyyttä paistoliemestä, ja mikä parasta, se syntyy mutkattomasti yhdessä kattilassa. Yhdessä Kunnon maatiaispossusta valmistetun juhlakinkun kanssa syntyy lyömätön yhdistelmä, jossa on aineksia uudeksi klassikoksi.

Paahdettu punajuuri pääsee oikeuksiinsa rapealla pekonilla höystetyssä rosollissa, joka sopii hienosti kinkun kylkeen joulupöytään.

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

6 10 h

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Kunnon Maatiaispossun juhlakinkku, luuton n. 3 kg
Hunajakuorrutus
  • 1 dl hunajaa
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 dl joulukinkun paistolientä
  • 2 rkl fariinisokeria
Pekonirosolli
  • 1 pkt Herra Snellmanin Kunnon pekonia
  • 4 kpl kypsää punajuurta
  • 2 kpl maustekurkkua
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl omenaa

Hunajakuorrutettu juhlakinkku ja pekonirosolli — Ohje

  1. Ota kinkku sulamaan hyvissä ajoin ennen paistamista, ensin pakkasesta jääkaappiin ja edelleen jääkaapista huoneenlämpöön n. 5 tuntia ennen paistamista. Uuniin laitettaessa kinkun sisälämpötilan tulisi olla noin 10 °C.
  2. Pintasuolaisuutta voit vähentää huuhtelemalla kinkun kylmällä vedellä ja kuivaamalla puhtaalla keittiöpyyhkeellä tai liinalla. Jätä verkko kinkun ympärille.
  3. Aseta paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan.
  4. Aseta kinkku uuniin ritilän päälle rasvapuoli ylöspäin ja ritilän alle syvä pelti rasvaa varten. Lisää pellille vettä, jottei kinkkurasva pala peltiin kiinni.
  5. Paista kinkkua ensin 200 asteessa 30 minuuttia. Laske lämpötila 100 asteeseen ja paista kinkkua vielä noin 1,5 tuntia per kilo. Tarkkaile paistomittaria. Kypsän joulukinkun sisälämpötila on 74 °C ja ylikypsän noin 83 °C.
  6. Ota kypsä kinkku uunista. Ota 1 dl paistolientä talteen kuorrutetta varten.
Hunajakuorrutus
  1. Siivilöi paistoliemi kattilaan. Lisää muut hunajakuorrutteen ainekset kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 5–10 minuuttia. Seos saa hieman paksuuntua.
  2. Poista hieman jäähtyneen kinkun ympäriltä verkko, kamara ja ylimääräistä rasvaa oman maun mukaan, rasva antaa kuitenkin lisämakua kuorrutukseen.
  3. Sivele reilusti hunajakuorrutetta jäähtyneen kinkun pintaan. Paista kinkkua uunin keskitasolla 200 asteisessa uunissa 5–10 minuuttia. Sivele toinen kerros kuorrutetta kinkkuun ja laita takaisin uuniin 5–10 minuutiksi. Sivele vielä valmiiseen kinkkuun yksi kerros kuorrutetta.
Pekonirosolli
  1. Kypsennä punajuuret paistonkestävässä vuoassa 200 asteisessa uunissa. Lisää pohjalle hieman vettä, peitä foliolla ja paahda uunissa 45–60 minuuttia kunnes punajuuret ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetki ja kuori punajuuret. Halutessasi voit käyttää valmiiksi kypsennettyjä punajuuria.
  2. Paahda pekoni rapeaksi 150 asteisessa uunissa leivinpaperilla vuoratun pellin päällä, noin 20 minuuttia. Nostele pekonit talouspaperille hetkeksi kuivumaan.
  3. Kuori ja poista omenoista siemenkodat. Leikkaa kaikki ainekset pekonia lukuun ottamatta kuutioksi. Murskaa pekoni käsin tai leikkaa veitsellä pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti!
Juhlakinkut

”Me tehdään kinkut perinteisellä menetelmällä eli annetaan niiden levähtää harmaasuolauksen jälkeen vuorokausi ennen pakkaamista. Näin ylimääräinen suolaneste valuu kinkuista, eivätkä ne kutistu paiston yhteydessä liikaa.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit