
Jauheliha-punajuurilaatikko
Arkiruoka parhaimmillaan, punajuuri antaa jauhelihalle mukavan säväyksen. Kokeile ihmeessä!
Ainekset
- 2 pkt Snellmanin paistijauhelihaa 400 g
- 1 prk crème fraichea
- 1 lihaliemikuutio
- 1 tkl tomaattimurskaa
- 1 kesäkurpitsa
- 3 raakaa punajuurta
- 2 isoa sipulia
- 0.5 pieni punakaali
- 3 pieni punakaali
- 2 dl kermaa
- 2,5 dl ruokakermaa, kolme juustoa
- 150 g juustoraastetta (emmental)
Ohje
-
Ruskista jauheliha.
-
Lisää tomaattimurska, Creme fraiche ja lihaliemikuutio.
-
Anna hautua hetken. Sillä aikaa pilko ja viipaloi kasvikset.
-
Viipaloi kesäkurpitsa, punajuuret ja sipuli.
-
Suikaloi punakaali ja pilko valkosipulinkynnet.
-
Lado kerros kasviksia uunivuoan pohjalle, päälle puolet jauheliha seoksesta, lisää kasviksia ja sen jälkeen loput jauhelihasta.
-
Kaada kermat päälle.
-
Ripottele juusto päälle vasta loppuvaiheessa, itse laitoin heti ja mielestäni tummui aika reippaasti, oli silti ihan hyvää.
-
175 °C noin 1 ½ tuntia (lisää juusto loppuvaiheessa)
Arkiruoka parhaimmillaan, punajuuri antaa jauhelihalle mukavan säväyksen. Kokeile ihmeessä!