Siirry sisältöön
Jauhelihalla täytetyt munakoisot

Jauhelihalla täytetyt munakoisot

Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g

50min (josta aktiivista 20min)

6

Helppo

Paahdettu munakoiso saa täytteen, joka on yhtä aikaa mehevä, mausteinen ja täynnä Välimeren makuja. Maustettu jauheliha yhdistyy pehmeään munakoisoon, paprikaan, oliiveihin ja fetaan – ja lopputulos on vastustamaton. Päälle murusteltu feta sulaa uunissa kauniisti ja viimeinen silaus tahinikastikkeella tekee annoksesta täydellisen. Helppo mutta näyttävä ruoka, joka sopii niin arjen herkutteluun kuin viikonlopun illallispöytään.

Ainekset

  • 3 kpl munakoisoa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
  • 1 kpl keltasipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl keltaista paprikaa
  • 100 g vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 1 kpl ruukkua lehtipersiljaa
  • 2 tl garam masala
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 2 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 50 g fetajuustoa
Lisäksi
  • 2 dl tahinia

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  1. Halkaise munakoisot pituussuunnassa ja viillä hedelmälihaan ristikkokuvio varoen leikkaamasta kuorta. Kuori ja hienonna sipuli valkosipulit. Poista paprikasta siemenet ja leikkaa kuutioiksi. Viipaloi oliivit. Hienonna lehtipersilja.

  2. Sivele munakoisonpuolikkaat öljyllä ja aseta leikkauspinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda uunissa noin 30 minuuttia, kunnes sisus on pehmeä.

  1. Kuumenna paistinpannu ja ruskista jauheliha keskilämmöllä. Kun jauheliha on melkein kypsää, lisää hienonnettu sipuli, valkosipulit sekä paprika. Jatka paistamista, kunnes kasvikset pehmenevät.
  1. Mausta seos Ras El Hanout -mausteseoksella. Lisää tomaattipyree, vesi, murennettu lihaliemikuutio, oliivit ja ⅔ lehtipersiljasta. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia.
  1. Kun munakoisot ovat pehmeitä, ota ne pois uunista ja anna jäähtyä hetken aikaa. Kaavi lusikalla hieman hedelmälihaa pois keskeltä ja sekoita jauhelihatäytteeseen.

  2. Lusikoi jauheliha-munakoisotäyte paahdettujen munakoisojen sisään ja murustele päälle fetajuusto. Paista täytettyjä munakoisoja vielä n. 10 minuuttia, kunnes feta pehmenee ja saa hieman väriä.

  1. Tarjoile täytetyt munakoisot valmiin tahinikastikkeen kanssa ja viimeistele annokset lopulla hienonnetulla lehtipersiljalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 614 kJ / 148 kcal 1841 kJ / 444 kcal
Rasva 11.3 g 33.9 g
- josta tyydyttynyttä 2.3 g 7 g
Hiilihydraatit 2.8 g 8.3 g
- josta sokereita 2.4 g 7.1 g
Proteiini 8 g 23 g
Ravintokuitu 3.3 g 9.8 g
Suola 0.6 g 1.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Paahdettu munakoiso saa täytteen, joka on yhtä aikaa mehevä, mausteinen ja täynnä Välimeren makuja. Maustettu jauheliha yhdistyy pehmeään munakoisoon, paprikaan, oliiveihin ja fetaan – ja lopputulos on vastustamaton. Päälle murusteltu feta sulaa uunissa kauniisti ja viimeinen silaus tahinikastikkeella tekee annoksesta täydellisen. Helppo mutta näyttävä ruoka, joka sopii niin arjen herkutteluun kuin viikonlopun illallispöytään.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle