Jauhemaksapihvit

Jauhemaksapihvit 1

Jauhemaksapihvi on varmasti monessa kodissa harvemmin kokattu ruokalaji, mutta niinpä se tuo mukavasti vaihtelua arjen ruokapöytään. Ja niinhän sitä sanotaan, että vaihtelu virkistää. Jauhemaksapihvit ovat suussa sulavia ja taatusti kokeilemisen arvoisia. Etenkin maksalaatikon ystäville nämä jauhemaksapihvit ovat maukkaan mehevä makuelämys. Reseptissä käytetään Snellmanin 100 % suomalaisia maksapaloja. Lisäksi perhetiloillamme eläimiä ruokitaan ainoastaan gm-vapaalla rehulla.

Jauhemaksapihvit Herra Snellmanin tapaan, ole hyvä!

2

Ainekset

  • n. 300-400 g Snellmanin naudan maksaa
  • 300 g raakaa perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 tl valko- tai mustapippuria
  • 1 rkl silputtua tuoretta 1 tl kuivattua meiramia tai provencen yrttiseosta
Paistamiseen:
  • voita tai voi-öljyseosta
Lisäksi:
  • runsaasti haudutettuja sipulirenkaita

Jauhemaksapihvit — Ohje

  1. Pese ja kuori kasvikset. Pane kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja käytä konetta kunnes seos on tasaista
  2. Paista taikinasta ohukaispannulla paksuhkoja pihvejä
  3. Tarjoa pihvien kanssa keitettyjä perunoita tai perunasosetta, puolukkasurvosta ja haudutettua sipulia
  4. Jos kaipaat kastiketta, kuumenna paistamisen jälkeen pannulla (maustettua ruoka)kermaa. Mausta kastike ja lusikoi pihvien päälle.

Vinkki!

Meiltä löytyy monta hyvää maksareseptiä. Testaa vaikkapa karppaajan maksapihvit.

Arvioi

Jaa

Kommentit