Siirry sisältöön
Perinteiset jauhemaksapihvit

Perinteiset jauhemaksapihvit

Naudan maksapala n. 500 g

30min

6

Helppo

Perinteiset jauhemaksapihvit valmistuvat näppärästi Snellmanin tuoreesta naudan maksapalasta. Taikina sekoitetaan tasaiseksi monitoimikoneessa ja pihvit paistetaan meheviksi voissa. Vaikka jauhemaksapihvi on monessa kodissa harvemmin kokattu ruokalaji, ovat ne taatusti kokeilemisen arvoisia. Etenkin maksalaatikon ystäville nämä jauhemaksapihvit ovat maukkaan mehevä makuelämys. Jauhemaksapihvit Herra Snellmanin tapaan, ole hyvä!

Ainekset

Perinteiset jauhemaksapihvit
  • 1 kpl Snellman Naudan maksapala n. 500 g
  • 400 g perunaa
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl kananmunaa
  • 0.5 tl valko- tai mustapippuria
  • 1.5 tl suolaa
  • 1 rkl voita paistamiseen
  • 1 tl meiramia

Ohje

Kuori perunat ja sipuli ja pilko ne karkeiksi lohkoiksi.

Pilko maksapala neljään osaan ja laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen. Soseuta, kunnes seos on tasaista. Lisää halutessasi 1 tl meiramia mausteeksi.

Kummenna pannulla voita ja paista maksapihvitaikinasta
paksuhkoja pihvejä ohukaisten tapaan.

Tarjoa pihvien kanssa esimerkiksi keitettyjä perunoita tai perunasosetta, puolukkasurvosta ja vihersalaattia.

Vinkkejä

Jos kaipaat kastiketta, kuumenna paistamisen jälkeen pannulla (maustettua ruoka)kermaa. Mausta kastike ja lusikoi pihvien päälle.

Hieman rouheammat jauhemaksapihvit saat hienontamalla maksan monitoimikoneessa, mutta lisäämällä sipulin ja perunan raastettuna.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 160 g
Energia 480 kJ / 114 kcal 768 kJ / 183 kcal
Rasva 4.2 g 6.7 g
- josta tyydyttynyttä 1.6 g 2.5 g
Hiilihydraatit 8.1 g 12.9 g
- josta sokereita 0.6 g 0.9 g
Proteiini 11 g 18 g
Ravintokuitu 0.4 g 0.7 g
Suola 1 g 1.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle