
Kanaiskender
Paahdettu kanalastu 180 g30min
5
Helppo
Ainekset
- 2 kpl Snellman Paahdettu kanalastu 180 g
- 10 kpl paksua ja pyöreää perunarieskaa
Pikkelöity fenkoli
- 150 g fenkolia
- 1 dl etikkaa
- 2 dl sokeria
- 3 dl vettä
- 1 tl korianterin siemeniä
- 5 kpl maustepippuria
Tomaattikastike
- 2 kpl tomaattia
- 0.5 dl lehtipersiljaa
- 0.5 kpl chiliä
- 1 kpl valkosipulinkynttä
Valkosipuli-jugurttikastike
- 200 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl sitruunaa
- 2 rkl silputtua ruohosipulia
- 1 kpl ripaus suolaa
Ohje
-
Kuutioi perunarieskat ja levitä isolle tarjoiluvadille.
-
Valmista pikkelöity fenkoli. Kiehauta etikka, sokeri, vesi ja pikkelöidyn fenkolin mausteet kattilassa. Viipaloi fenkoli kulhoon ja kaada liemi päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
-
Valmista tomaattikastike. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja raasta hedelmäliha raastinraudalla. Jätä kuoret käyttämättä. Hienonna yrtit, kuorittu valkosipuli sekä chili ja sekoita tomaattikastikkeeseen.
-
Valmista valkosipuli-jogurttikastike. Kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita se jogurtin joukkoon. Raasta sitruunan kuori sekä purista mehu ja sekoita ne kastikkeeseen. Mausta ruohosipulilla ja suolalla.
- Lämmitä kanalastut haluamallasi tavalla: uunissa, pannulla tai airfryerissa.
- Levitä lämpimät kanalastut ja pikkelöity fenkoli perunarieskakuutioiden päälle. Viimeistele molemmilla kastikkeilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 599 kJ / 142 kcal | 2098 kJ / 497 kcal |
Rasva | 2.9 g | 10.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 4.7 g |
Hiilihydraatit | 20.5 g | 71.8 g |
- josta sokereita | 12.4 g | 43.5 g |
Proteiini | 7 g | 25 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 6.3 g |
Suola | 0.7 g | 2.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.