Kreikkalainen nachopelti
Maatiaispossun jauheliha 5 % 300 g45min (josta aktiivista 30min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun jauheliha 5 % 300 g
- 200 g metsäsieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
- 0.5 tl sipulijauhetta
- 1 kpl ruukkua lehtipersiljaa
- 250 g maissilastuja
- 100 g mozzarellaraastetta
- 100 g fetajuustoa
- 150 g kirsikkatomaatteja
- 0.5 kpl kurkkua
- 1 kpl pientä punasipulia
- 100 g vihreitä kivettömiä oliiveja
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 2 dl tsatsikia
- 2 dl valmista hummusta
Ohje
-
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
-
Hienonna lehtipersilja. Viipaloi sienet. Murusta fetajuusto.
- Ruskista jauheliha paistinpannulla. Kun jauheliha on melkein kypsää, lisää sienet. Kun sienet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä, mausta paistos suolalla, pippurilla ja sipulijauheella. Lisää ¾ hienonnetusta persiljasta. Säästä loput koristeluun.
- Levitä maissilastut, jauheliha-sienipaistos, ¾ fetajuustomurusta sekä juustoraaste kerroksittain leivinpaperilla vuoratulle pellille.
- Paista nachopeltiä uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes juustoraaste sulaa ja nachot sekä fetajuusto ovat saaneet hieman väriä.
- Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, kurkku sekä punasipuli pieniksi kuutioiksi ja oliivit renkaiksi.
-
Ota nachopelti uunista ja lisää pinnalle tomaatit, kurkku, punasipuli ja oliivit. Viimeistele lopulla fetajuustomurulla ja hienonnetulla persiljalla.
-
Tarjoile heti tsatsikin ja hummuksen kanssa – voit tarjoilla lisukkeet erikseen tai lusikoida suoraan pellille nachojen päälle.
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 400 g | |
|---|---|---|
| Energia | 737 kJ / 176 kcal | 2946 kJ / 705 kcal |
| Rasva | 9.5 g | 37.8 g |
| - josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 11.2 g |
| Hiilihydraatit | 12.9 g | 51.5 g |
| - josta sokereita | 2.5 g | 9.9 g |
| Proteiini | 9 g | 36 g |
| Ravintokuitu | 1.6 g | 6.4 g |
| Suola | 1.2 g | 4.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
