Siirry sisältöön
Kreikkalainen nachopelti

Kreikkalainen nachopelti

Maatiaispossun jauheliha 5 % 300 g

45min (josta aktiivista 30min)

4

Helppo

Kun mielesi tekee jotain rentoa mutta vähän erilaista, tämä kreikkalainen nachopelti on täydellinen valinta. Rapeiden nachojen päälle kasataan mehevää jauheliha-sienipaistosta, juustoraastetta ja fetaa. Uunin jälkeen pinnalle lisätään tuoreita kasviksia, oliiveja ja persiljaa, jotka tuovat annokseen raikkautta ja väriä. Tarjoile tsatsikin ja hummuksen kanssa – lopputulos on yhtä aikaa trendikäs, herkullinen ja superhelppo naposteltava jaettavaksi.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Maatiaispossun jauheliha 5 % 300 g
  • 200 g metsäsieniä esim. kantarelleja tai suppilovahveroita
  • 0.5 tl sipulijauhetta
  • 1 kpl ruukkua lehtipersiljaa
  • 250 g maissilastuja
  • 100 g mozzarellaraastetta
  • 100 g fetajuustoa
  • 150 g kirsikkatomaatteja
  • 0.5 kpl kurkkua
  • 1 kpl pientä punasipulia
  • 100 g vihreitä kivettömiä oliiveja
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 2 dl tsatsikia
  • 2 dl valmista hummusta

Ohje

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  2. Hienonna lehtipersilja. Viipaloi sienet. Murusta fetajuusto.

  1. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Kun jauheliha on melkein kypsää, lisää sienet. Kun sienet ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä, mausta paistos suolalla, pippurilla ja sipulijauheella. Lisää ¾ hienonnetusta persiljasta. Säästä loput koristeluun.
  1. Levitä maissilastut, jauheliha-sienipaistos, ¾ fetajuustomurusta sekä juustoraaste kerroksittain leivinpaperilla vuoratulle pellille.
  1. Paista nachopeltiä uunissa noin 10–15 minuuttia, kunnes juustoraaste sulaa ja nachot sekä fetajuusto ovat saaneet hieman väriä.
  1. Leikkaa kirsikkatomaatit puoliksi, kurkku sekä punasipuli pieniksi kuutioiksi ja oliivit renkaiksi.
  1. Ota nachopelti uunista ja lisää pinnalle tomaatit, kurkku, punasipuli ja oliivit. Viimeistele lopulla fetajuustomurulla ja hienonnetulla persiljalla.

  2. Tarjoile heti tsatsikin ja hummuksen kanssa – voit tarjoilla lisukkeet erikseen tai lusikoida suoraan pellille nachojen päälle.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 737 kJ / 176 kcal 2946 kJ / 705 kcal
Rasva 9.5 g 37.8 g
- josta tyydyttynyttä 2.8 g 11.2 g
Hiilihydraatit 12.9 g 51.5 g
- josta sokereita 2.5 g 9.9 g
Proteiini 9 g 36 g
Ravintokuitu 1.6 g 6.4 g
Suola 1.2 g 4.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kun mielesi tekee jotain rentoa mutta vähän erilaista, tämä kreikkalainen nachopelti on täydellinen valinta. Rapeiden nachojen päälle kasataan mehevää jauheliha-sienipaistosta, juustoraastetta ja fetaa. Uunin jälkeen pinnalle lisätään tuoreita kasviksia, oliiveja ja persiljaa, jotka tuovat annokseen raikkautta ja väriä. Tarjoile tsatsikin ja hummuksen kanssa – lopputulos on yhtä aikaa trendikäs, herkullinen ja superhelppo naposteltava jaettavaksi.

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle