Kunnon pyttipannu
4
Kevyempi ja värikkäämpi vaihtoehto perinteiselle pyttipannulle: herkullinen Kunnon lenkkimakkara-kasvispannu! Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Cebicin keittiössä -blogin tekemä.
Ainekset
- 2 suolakurkkua
- 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 450 g
- 1 keskikokoinen kukkakaali
- 1 parsakaali
- 2 rkl voita (tai rypsiöljyä)
- 1 ripaus suolaa
- muutama rouhaisu mustapippuria
- 4 kanamunaa
Ohje
Kuutioi lenkkimakkara mukavan kokoisiksi kuutioiksi
Lohko kukkakaali ja parsakaali pieniksi suupalan kokoisiksi kukinnoiksi
Kuumenna paistinpannu ja paista lenkkimakkara tummaksi ja rapeaksi omassa rasvassaan
Kuumenna wokissa tai isossa kasarissa nokare voita ja paista kaalien kukinnot nopeasti siten, että kukinnot saavat hieman väriä, mutta säilyttävät vielä purutuntuman
Sekoita lenkkikuutiot kaalien joukkoon, mausta ripauksella suolaa ja pippuria, kuumenna ja tarkista maku – lisää tarvittaessa mausteita
Paista kananmunat lettupannulla, jätä keltuaiset kokonaisiksi ja keskeltä hieman valuviksi
Leikkaa suolakurkku pitkittäin veneiksi
Annostele lautasille lenkkimakkara-kasvispannua, asettele kananmunat annosten päälle ja viimeistele annokset muutamalla suolakurkkuveneellä. Tarjoile välittömästi.