Lanttulaatikko
8
3h kokonaisaika
Helppo
Lanttulaatikko on joulun suosikki, johon lähes jokaisella äidillä ja isoäidillä on oma reseptinsä. Tässä Herra Snellmanin yksinkertainen resepti.
Ainekset
Lanttulaatikko
- 1 kg lanttua
- 1 l vettä
- 1 kpl kananmunaa
- 2 tl suolaa
- 3 rkl siirappia
- 50 g voita
- 2 dl kermaa
- 1 dl korppujauhoja
- 0.5 tl inkivääriä
- 1 tl jauhettua muskottipähkinää
- 0.5 tl valkopippuria
Ohje
Kuori ja pilko lanttu, keitä pehmeäksi. Soseuta kasvikset muusiksi.
Vatkaa muna, lisää kerma ja mausteet. Sekoita kaikki ainekset. Laatikkomassan pitää olla puuroa notkeampaa.
Voitele uunivuoka rasvalla ja kaada sose vuokiin, tasoita pinnat.
Kuvioi pinta lusikalla, ripottele päälle korppujauhoja ja jokunen nokare voita.
Kypsennä laatikkoa 150-asteisessa uunissa 90 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 355 kJ / 85 kcal | 886 kJ / 213 kcal |
Rasva | 5.1 g | 12.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.3 g | 5.7 g |
Hiilihydraatit | 7.6 g | 19 g |
- josta sokereita | 5.5 g | 13.8 g |
Proteiini | 1 g | 3 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 4 g |
Suola | 0.7 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.