Siirry sisältöön
Makkaracassoulet

Makkaracassoulet

All Natural Chorizo grillimakkara 230 g

1h 30min

4

Helppo

Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän reseptin teki Nautiskellen.

Ainekset

Makkaracassoulet
  • 2 kpl Snellman All Natural Chorizo grillimakkara 230 g
  • 2 kpl sellerinvartta
  • 1 kpl sipulia
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 kpl rasia kirsikkatomaatteja
  • 3 dl lihalientä
  • 1 kpl purkki voipapuja
  • 1 kpl ruukkua timjamia
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 1 kpl suolaa
  • 1 kpl jauhettua maustepippuria

Ohje

Aloita cassouletin valmistaminen pilkkomalla ainekset. Hienonna ensin varsisellerin varret. Kuori ja pilko valkosipulin kynnet, sipuli ja porkkanat. Nosta valurautapata liedelle lämpenemään, lorauta pohjalle reilusti oliiviöljyä. Lisää sitten joukkoon hienonnetut kasvikset ja paahda niihin tumma pinta. Halkaise kasvisten paahtuessa kirsikkatomaatit ja heitä ne lopuksi sekaan. Kun tomaatit ovat hiukan pehmenneet, lisää lihaliemi ja voipavut. Sido timjamin oksista nippu ja laita se pataan. Mausta pata parilla laakerinlehdellä ja suolalla sekä pippurilla.

Ruskista makkarat paistinpannulla oliiviöljyssä ja laita pataan. Hauduta pataa uunissa 200 asteessa 45 minuutista tuntiin ilman kantta niin, että neste keittyy hieman kasaan. Viimeistele annokset tuoreella timjamilla ja tarjoa pata hyvän vaalean leivän kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 340 g
Energia 637 kJ / 153 kcal 2167 kJ / 521 kcal
Rasva 10.3 g 35.2 g
- josta tyydyttynyttä 3.6 g 12.1 g
Hiilihydraatit 7.4 g 25.1 g
- josta sokereita 2.4 g 8.2 g
Proteiini 7 g 24 g
Ravintokuitu 2.6 g 8.8 g
Suola 1 g 3.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle