Korvcassoulet
Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Nautiskellen.
4
Ingredienser
-
- 2 pkt Herr Snellmans All natural chorizo
- 2 selleristjälkar
- 3 vitlöksklyftor
- 1 lök
- 3 morötter
- 250 g körsbärstomater
- olivolja
- 3 dl god köttbuljong
- 1 brk limabönor
- bunt timjan
- 2 lagerblad
- salt
- peppar
Korvcassoulet — Gör så här
-
- Börja förbereda cassouleten genom att stycka ingredienserna. Stycka först selleristjälkarna. Skala och stycka vitlöksklyftorna, löken, och morötterna. Lyft gjutjärnsgrytan på spisen för att värmas, lägg till en rejäl skvätt olivolja.
- Lägg till styckade grönsakerna och stek tills de har en mörk yta. Dela under tiden körsbärstomaterna och lägg till dem i grönsaksblandningen. Då tomaterna mjuknat, tillsätt buljongen och limabönorna. Knyt en bunt med timjankvistar och lägg dem med i grytan. Tillsätt några lagerblad, salt och peppar.
- Bryn korvarna på en stekpanna i olivolja och lägg till i grytan. Låt sjuda i ugnen på 200 grader i 45 minuter så att vätskan blir jämnare. Avsluta med att lägga på färsk timjan och servera med gott ljust bröd.
Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.