Korvcassoulet

Makkaracassoulet 1

Detta recept var med i All Natural-recepttävlingen. Vi utmanade 9 matbloggare att skapa ett eget, helt tillsatsfritt recept med någon av våra All Natural-korvar. Detta recept har gjorts av Nautiskellen.

4

Ingredienser

  • 2 pkt Snellmans All Natural Provencale
  • 2 selleristjälkar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 lök
  • 3 morötter
  • 250 g körsbärstomater
  • olivolja
  • 3 dl god köttbuljong
  • 1 brk limabönor
  • bunt timjan
  • 2 lagerblad
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Börja förbereda cassouleten genom att stycka ingredienserna. Stycka först selleristjälkarna. Skala och stycka vitlöksklyftorna, löken, och morötterna. Lyft gjutjärnsgrytan på spisen för att värmas, lägg till en rejäl skvätt olivolja. Lägg till styckade grönsakerna och stek tills de har en mörk yta. Dela under tiden körsbärstomaterna och lägg till dem i grönsaksblandningen. Då tomaterna mjuknat, tillsätt buljongen och limabönorna. Knyt en bunt med timjankvistar och lägg dem med i grytan. Tillsätt några lagerblad, salt och peppar.
  2. Bryn korvarna på en stekpanna i olivolja och lägg till i grytan. Låt sjuda i ugnen på 200 grader i 45 minuter så att vätskan blir jämnare. Avsluta med att lägga på färsk timjan och servera med gott ljust bröd.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept