Meksikon pata ja guacamole
4
40min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Meksikon pata
- 2 dl täysjyväriisiä
- 4 dl vettä
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl pala purjosipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl punaista chiliä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 0.5 dl jalapenoa
- 1 kpl ripaus chilijauhetta
- 2 tl korianteria
- 150 g smetanaa
Guacamole
- 2 kpl avokadoa
- 2 kpl tomaattia
- 0.5 kpl punasipulia
- 1 kpl punaista chiliä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl ripaus suolaa
- 3 rkl sitruunanmehua
- 2 tl korianteria
Ohje
Meksikon pata
Keitä riisi ja ruskista jauheliha.
Pilko purjo, valkosipuli, jalopeno, paprika ja chili, lisää pannulle jauhelihan kanssa, anna hautua hetken.
Lisää tomaattimurska ja mausteet, sekoita.
Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa tai padassa, lisää tarvittaessa 1 dl vettä ja anna porista hetken, sekoita usein.
Tarjoile guacamolen ja smetanan kera.
Guacamole
Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra sisältö kulhoon.
Pilko muut ainekset ja hienonna kaikki ainekset sauvasekoittimella.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 532 kJ / 128 kcal | 2662 kJ / 638 kcal |
Rasva | 7.2 g | 36 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.2 g | 16 g |
Hiilihydraatit | 8.9 g | 44.6 g |
- josta sokereita | 2 g | 9.8 g |
Proteiini | 6 g | 29 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 9 g |
Suola | 0.4 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.