Siirry sisältöön
Meksikon pata ja guacamole

Meksikon pata ja guacamole

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

4

40min kokonaisaika

Helppo

Meksikon pata guacamolen kera on värikäs ja maistuva annos, jonka haluaa tuoda ruokapöytään kerta toisensa jälkeen. Quacamole on myös loistava vieminen, jos olet menossa ystävän luokse kylään. Meillä Snellmanilla testattu resepti, ole hyvä!

Ainekset

Meksikon pata
  • 2 dl täysjyväriisiä
  • 4 dl vettä
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 1 kpl pala purjosipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 0.5 dl jalapenoa
  • 1 kpl ripaus chilijauhetta
  • 2 tl korianteria
  • 150 g smetanaa
Guacamole
  • 2 kpl avokadoa
  • 2 kpl tomaattia
  • 0.5 kpl punasipulia
  • 1 kpl punaista chiliä
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 3 rkl sitruunanmehua
  • 2 tl korianteria

Ohje

Meksikon pata

Keitä riisi ja ruskista jauheliha.

Pilko purjo, valkosipuli, jalopeno, paprika ja chili, lisää pannulle jauhelihan kanssa, anna hautua hetken.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, sekoita.

Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa tai padassa, lisää tarvittaessa 1 dl vettä ja anna porista hetken, sekoita usein.

Tarjoile guacamolen ja smetanan kera.

Guacamole

Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra sisältö kulhoon.

Pilko muut ainekset ja hienonna kaikki ainekset sauvasekoittimella.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 532 kJ / 128 kcal 2662 kJ / 638 kcal
Rasva 7.2 g 36 g
- josta tyydyttynyttä 3.2 g 16 g
Hiilihydraatit 8.9 g 44.6 g
- josta sokereita 2 g 9.8 g
Proteiini 6 g 29 g
Ravintokuitu 1.8 g 9 g
Suola 0.4 g 1.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle