
Meksikon pata ja guacamole
Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g40min
4
Helppo
Ainekset
Meksikon pata
- 2 dl täysjyväriisiä
- 4 dl vettä
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl pala purjosipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl punaista chiliä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 0.5 dl jalapenoa
- 1 kpl ripaus chilijauhetta
- 2 tl korianteria
- 150 g smetanaa
Guacamole
- 2 kpl avokadoa
- 2 kpl tomaattia
- 0.5 kpl punasipulia
- 1 kpl punaista chiliä
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl ripaus suolaa
- 3 rkl sitruunanmehua
- 2 tl korianteria
Ohje
Meksikon pata
-
Keitä riisi ja ruskista jauheliha.
-
Pilko purjo, valkosipuli, jalopeno, paprika ja chili, lisää pannulle jauhelihan kanssa, anna hautua hetken.
-
Lisää tomaattimurska ja mausteet, sekoita.
-
Sekoita kaikki ainekset keskenään kattilassa tai padassa, lisää tarvittaessa 1 dl vettä ja anna porista hetken, sekoita usein.
-
Tarjoile guacamolen ja smetanan kera.
Guacamole
-
Halkaise avokadot, poista kivet ja koverra sisältö kulhoon.
-
Pilko muut ainekset ja hienonna kaikki ainekset sauvasekoittimella.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 533 kJ / 128 kcal | 2666 kJ / 639 kcal |
Rasva | 7.2 g | 36 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.2 g | 16 g |
Hiilihydraatit | 8.9 g | 44.6 g |
- josta sokereita | 2 g | 9.8 g |
Proteiini | 6 g | 29 g |
Ravintokuitu | 1.9 g | 9.3 g |
Suola | 0.4 g | 1.9 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.