Nakit & perunasalaatti
2h 30min (josta aktiivista 30min)
4
Ainekset
Nakit & perunasalaatti
- 1 kpl Snellman Kunnon nakki 400 g
- 8 kpl Soft tortillaa
Saksalainen perunasalaatti
- 1 kg perunaa
- 1 kpl vettä keittämiseen
- 1 kpl suolaa
- 3 kpl kevätsipulia
- 3 kpl kapriksia
Öljykastike
- 0.6 dl öljyä
- 3 rkl vaaleaa balsamiviinietiikkaa
- 2 tl dijon sinappia
- 1 tl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 2 tl sokeria
Ohje
Valmista ensin perunasalaatti. Keitä perunat kuorineen ja kuori haaleina. Kuutioi perunat, silppua kevätsipulit. Sekoita öljykastikkeen ainekset ravistamalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna maustua parin tunnin ajan ennen tarjoilua.
Kuumenna nakit. Kiehauta vesi ja ota kattila pois liedeltä. Pane nakit kuumaan veteen. Kun nakit nousevat veden pinnalle, ne ovat kuumia.
Täytä tortillat perunasalaatilla ja pane päälle nakit. Viimeistele halutessasi annos sinapilla ja/tai ketsupilla.
Koristele silputulla persiljalla tai muutamalla rucolanlehdellä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 725 kJ / 173 kcal | 3261 kJ / 780 kcal |
Rasva | 9.1 g | 41 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.4 g | 10.7 g |
Hiilihydraatit | 16.8 g | 75.7 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 4.9 g |
Proteiini | 5 g | 25 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 4 g |
Suola | 1.1 g | 4.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.