Nakkikeitto 2.0
Iso kattilallinen höyryävää keittoa lämmittää mukavasti kirpeinä pakkaspäivinä. Arjen luottokeittoihin kuuluva nakkisoppa nousee uusiin ulottuvuuksiin, kun mukaan paistaa sopivan savuisia nakkeja ja keittolautasellinen kruunataan raikkaan rapealla fenkolisalaatilla. Tästä ei nakkikeitto paljon parane!
Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.
6
40
Ainekset
- Tomaattinen nakkikeitto
-
- 6 kpl perunaa
- 3 kpl porkkanaa
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 pala purjoa
- 1 pkt (350 g) Snellman Kunnon Savunakkeja
- 1 tölkki kuorittuja tomaatteja (400 g)
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 3 tl suolaa
- 2 kpl kokonaista maustepippuria
- 1 kpl laakerinlehteä
- 1 kpl lihaliemikuutio
- 1 l vettä
- Fenkolisalaatti
-
- 2 kpl fenkolia
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1 tl sokeria
- 0,5 tl suolaa
- nippu lehtipersiljaa
Nakkikeitto 2.0 — Ohje
-
- Kuori ja pilko vihannekset kuutioiksi. Pese purjo huolellisesti. Lisää öljyä kattilaan ja kuullota kasviksia hetki. Lisää tomaattipyree ja lihaliemikuutio, sekoita. Lisää kuoritut tomaatit ja vesi. Mausta suolalla, laakerinlehdillä ja maustepippurilla.
- Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 30 minuuttia tai kunnes vihannekset ovat kypsiä. Pilko nakit ja ruskista kuumalla pannulla. Lisää nakit keittoon ja anna kiehahtaa.
- Fenkolisalaatti
-
- Leikkaa fenkoli mandoliinilla tai veitsellä ohuiksi siivuiksi, käytä myös vihreät varret. Kylvetä siivut kylmässä vedessä, jotta ne pysyvät rapeina eivätkä tummu. Silppua lehtipersilja pieneksi.
- Nosta fenkolit vedestä ja lisää lehtipersilja ja mausteet, sekoita ja tarjoile nakkikeiton kera.
“Meidän Kunnon nakkien salaisuus on siinä, että niissä on enemmän lihaa ja vähemmän lisäaineita. Ja tietenkin se, että me ei koskaan käytetä koneellisesti eroteltua lihaa, kamaraa eli siannahkaa, lisättyä fosfaattia tai natriumglutamaattia. Hyvän nakin tunnistaa, kun sellaista maistaa ja juuri näin se on Kunnon nakkienkin kohdalla.”
Tore, tuotekehittäjä