
Knackkorvsoppa 2.0
40min (varav 30min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Korvsoppa med tomat
- 6 potatis
- 3 morötter
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 1 bit purjo
- 1 pkt Snellman Riktig alrökt knackkorv 350 g
- 1 l vatten
- 1 burk skalade tomater (ca 400g)
- 1 msk tomatpuré
- 2 tsk salt
- 2 kryddpeppar
- 1 lagerblad
- 1 buljongtärning
- 1 msk selleri
Fänkålssallad
- 2 fenkål
- 1 msk olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 1 bladpersilja
Instruktioner
Korvsoppa 2.0
-
Skala och gör kuber av dina grönsaker. Tvätta purjon noga. Tillsätt olja i en kastrull och sautera grönsakerna en stund. Tillsätt tomatpurén tillsammans med buljongen och rör om. Öka på med tomaterna och vattnet. Krydda med salt, lagerblad och peppar.
-
Låt blandningen puttra på platta på mild värme i ca 30 minuter, tills grönsakerna är mjuka. Skär knackkorven i mindre bitar och bryn på varm panna. Sätt korven i soppan och koka ännu upp.
Fänkålssallad
-
Skär små skivor av fänkålen, antingen med kniv eller en mandolin. Använd även stjälkens gröna delar. Bada skivorna i kallt vatten så de hålls krispiga och inte mörknar. Finhacka bladpersiljan.
-
Lyft fänkålen ur vattnet och tillsätt persilja och kryddor. Rör ihop och servera ovanpå korvsoppan.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 264 kJ / 63 kcal | 1186 kJ / 285 kcal |
Fett | 3.9 g | 17.7 g |
- varav mättat fett | 1.4 g | 6.1 g |
Kolhydrat | 4 g | 17.8 g |
- varav sockerarter | 1.8 g | 8 g |
Protein | 3 g | 11 g |
Fiber | 1.1 g | 4.9 g |
Salt | 1 g | 4.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.