Ndujapannupizza
Pizzapäivän ndujamuru 100 g1h 50min (josta aktiivista 20min)
2
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Pizzapäivän ndujamuru 100 g
- 200 g tomaattisosetta
- 150 g cheddarjuustoraastetta
- 1 kpl mozzarellajuustoa (á 125 g)
- 0.5 kpl punasipulia
- 100 g kirsikkatomaatteja
- 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
- 1 rkl hunajaa
- 0.5 kpl ruukkua basilikaa
Pohja
- 3.5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl kuivahiivaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 2 dl vettä
- 3 rkl oliiviöljyä
Ohje
- Valmista pohja. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, kuivahiiva, suola ja sokeri. Lisää 42-asteinen vesi ja 2 rkl oliiviöljyä. Vaivaa taikinaa 5 minuuttia. Taikina saa jäädä hieman löysäksi. Valuta päälle 1 rkl oliiviöljyä ja peitä taikina kelmulla. Anna taikinan nousta huoneenlämmössä noin tunti.
- Kuori ja suikaloi sipuli. Viipaloi kirsikkatomaatit. Viipaloi mozzarellajuusto.
- Voitele ø 26 cm pyöreä pizzapannu tai metallinen uunivuoka öljyllä. Siirrä taikina vuokaan ja painele se tasaiseksi. Käytä apuna tarvittaessa öljyä.
- Levitä pohjalle cheddarjuustoraaste. Lisää juustoraasteen päälle tomaattikastike, viipaloitu mozzarella, punasipuli, ndujamuru, kirsikkatomaatit.
- Paista pizzaa 225-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia.
- Viimeistele pizza hunajalla ja basilikanlehdillä.
Vinkkejä
Pelti ja leivinpaperi uunin pohjalle, pizzasta valuu helposti nesteitä yli reunojen.
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos g | |
|---|---|---|
| Energia | 947 kJ / 227 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
| Rasva | 12.7 g | 0 g |
| - josta tyydyttynyttä | 5 g | 0 g |
| Hiilihydraatit | 17.3 g | 0 g |
| - josta sokereita | 3.5 g | 0 g |
| Proteiini | 10 g | 0 g |
| Ravintokuitu | 1.3 g | 0 g |
| Suola | 0.8 g | 0 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Pufalo kanapitsa oli oikein maukas ja resepti oli selkeä !