Oskarinleipä
30min
3
Helppo
Ainekset
Lisäksi
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun Nopeat ja rapeat fileeviipaleet 300 g
- 200 g katkarapuja
- 3 rkl öljyä
- 3 kpl isoa viipaletta hapanjuurileipää
choronkastike
- 2.3 dl prk bearnaisekastiketta (2,3 dl)
- 2 tl tomaattipyrettä
Mustajuuret
- 3 kpl mustajuurta
- 2.5 dl vettä
- 2.5 dl maitoa
- 1 tl suolaa
Ohje
Valmista choronkastike sekoittamalla tomaattipyree Bearnaisekastikkeen joukkoon, tarjoile huoneenlämpöisenä.
Sulata jäiset tai valuta suolaliemessä olevat katkaravut.
Valmista mustajuuret. Lämmitä kattilassa vesi, maito ja suola. Kun neste lämpenee, kuori mustajuuret juoksevan kylmän veden alla, jotta mustajuuri ei tummu. Leikkaa mustajuuret puoliksi ja lisää kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä 6–10 minuuttia, kunnes mustajuuret ovat pehmenneet. Nosta mustajuuret pois keitinliemestä ja pidä lämpiminä.
Lämmitä paistinpannulla tilkka öljyä ja paista leipäviipaleet kauniin kullanruskeiksi. Pidä paistetut leivät lämpiminä.
Kypsennä kevyesti öljytyt fileeviipaleet airfryerissa (180 astetta ja n. 12 min), uunissa tai paistinpannulla.
Kasaa Oskarinleivät lisämäällä leipien päälle choronkastiketta ja rapeat fileeviipaleet. Nosta kypsät mustajuuret fileeviipaleiden päälle ja lisää loput choronkastikkeesta. Viimeistele katkaravuilla ja lehtipersiljalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 1443 kJ / 348 kcal | 4330 kJ / 1043 kcal |
Rasva | 26.4 g | 79.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.4 g | 7.1 g |
Hiilihydraatit | 18.7 g | 56.1 g |
- josta sokereita | 1 g | 3.1 g |
Proteiini | 8 g | 23 g |
Ravintokuitu | 3.2 g | 9.7 g |
Suola | 1.1 g | 3.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.