Osso buco

Osso bucco

Osso buco on herkullinen pataruoka. Sen valmistus vie hieman aikaa, mutta on takuulla vaivan väärti. Pataruoka on hyvä vaihtoehto myös sen vuoksi, että ne ovat riitoisia koko perheen ruokia. Pataruoka myös yleensä paranee seuraavana päivänä lämmitettäessä. Meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti, ole hyvä!

4 105 min

Ainekset

  • 1 kg Ossobuco (2 pkt)
  • 2 dl kuivahkoa valkoviiniä
  • 1 prk tomaattimurskaa (400 g)
  • 2.5 dl lihalientä
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 suuri valkosipulin kynsi pillkottuna
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 sellerinvarsi
  • nippu tuoretta oreganoa
  • 4 timjaminoksaa
  • 1 laakerinlehti
  • loraus öljyä
  • ripaus suolaa
  • ripaus pippuria
Ossobuco 1

Osso buco — Ohje

  1. Mausta lihat suolalla ja pippurilla molemmin puolin. Ripottele niille sitten ohuelti jauhoja.
  2. Kaada suureen ruskistusta kestävään pataan öljyä ja ruskista kiekot padassa (tai paistinpannulla). Nosta sivuun odottamaan, mutta ota myös niistä valuva neste talteen.
  3. Laita sipulisilppu pataan ja rukista sipuli kullanväriseksi. Laita lihat takaisin pataan ja kaada perään 2 dl valkoviiniä. Keitä viiniä kasaan ja lisää tomaattimurska ja porkkanat. Kaada joukkoon lihaliemi.
  4. Lisää pataan lopuksi pilkottu valkosipuli ja yrttinippu. Peitä pata kannella ja kypsennä 200 asteessa 1,5 h tai kunnes liha irtoaa luista.
Keitto- pata- ja kastikeliha

“Nämä meidän keitto- pata- ja kastikelihat vaatiikin sitten reilusti pidemmän kypsennysajan, mutta kyllä se lopputulos on odottamisen väärti. Ja kaikki nämäkin me tehdään tietenkin tuoreesta suomalaisesta ja vieläpä gm-vapaasta lihasta.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit