
Päärynä-lihapata
Naudan palapaisti 400 g3h 20min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Naudan palapaisti 400 g
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 rkl öljyä
- 4 kpl salottisipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 5 dl vettä
- 2 dl punaviiniä
- 2 rkl lihafondia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 3 kpl laakerinlehteä
- 6 kpl pientä päärynää
- 4 kpl rosmariinin oksaa
- 75 g sinihomejuustoa
Ohje
-
Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.
-
Suikaloi pekoni. Kuori ja lohko salottisipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit.
-
Lisää pekoni kylmälle pannulle ja laita levy keskilämmölle. Anna pekonin ruskistua ja siirrä pataan tai uunivuokaan. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä. Ruskista lihat ja siirrä pataan.
-
Lisää pataan salottisipulit, valkosipulit, vesi, punaviini, lihafondi, suola, mustapippuri ja laakerinlehdet. Sekoita.
-
Kypsennä 175-asteisessa uunissa ilman kantta noin kaksi tuntia.
-
Kuori päärynät ja laita ne pataan lihojen sekaan. Lisää kolme rosmariinin oksaa. Laita pata takaisin uuniin 45 minuutiksi. Käännä päärynät ja murenna päälle sinihomejuustoa. Kypsennä vielä 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella rosmariinilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 397 kJ / 95 kcal | 1788 kJ / 428 kcal |
Rasva | 5.2 g | 23.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.9 g | 8.8 g |
Hiilihydraatit | 3.8 g | 17.2 g |
- josta sokereita | 3.4 g | 15.4 g |
Proteiini | 8 g | 34 g |
Ravintokuitu | 1.6 g | 7.4 g |
Suola | 1 g | 4.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.