Siirry sisältöön
Päärynä-lihapata

Päärynä-lihapata

Naudan palapaisti 400 g

3h 20min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Tässä padassa klassinen, pitkään haudutettu lihapata saa uuden sävyn päärynän makeudesta ja sinihomejuuston syvyydestä. Pekoni ja punaviini tuovat täyteläisyyttä, rosmariini ja valkosipuli aromaattista lämpöä. Lopputuloksena on juhlavakin pöydän täyttävä pata, jossa makea, suolainen ja umaminen kohtaavat täydellisessä tasapainossa.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Naudan palapaisti 400 g
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 1 rkl öljyä
  • 4 kpl salottisipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 5 dl vettä
  • 2 dl punaviiniä
  • 2 rkl lihafondia
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 3 kpl laakerinlehteä
  • 6 kpl pientä päärynää
  • 4 kpl rosmariinin oksaa
  • 75 g sinihomejuustoa

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta.

  2. Suikaloi pekoni. Kuori ja lohko salottisipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulit.

  3. Lisää pekoni kylmälle pannulle ja laita levy keskilämmölle. Anna pekonin ruskistua ja siirrä pataan tai uunivuokaan. Lisää pannulle tarvittaessa öljyä. Ruskista lihat ja siirrä pataan.

  4. Lisää pataan salottisipulit, valkosipulit, vesi, punaviini, lihafondi, suola, mustapippuri ja laakerinlehdet. Sekoita.

  5. Kypsennä 175-asteisessa uunissa ilman kantta noin kaksi tuntia.

  6. Kuori päärynät ja laita ne pataan lihojen sekaan. Lisää kolme rosmariinin oksaa. Laita pata takaisin uuniin 45 minuutiksi. Käännä päärynät ja murenna päälle sinihomejuustoa. Kypsennä vielä 15 minuuttia. Viimeistele halutessasi tuoreella rosmariinilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 397 kJ / 95 kcal 1788 kJ / 428 kcal
Rasva 5.2 g 23.4 g
- josta tyydyttynyttä 1.9 g 8.8 g
Hiilihydraatit 3.8 g 17.2 g
- josta sokereita 3.4 g 15.4 g
Proteiini 8 g 34 g
Ravintokuitu 1.6 g 7.4 g
Suola 1 g 4.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tässä padassa klassinen, pitkään haudutettu lihapata saa uuden sävyn päärynän makeudesta ja sinihomejuuston syvyydestä. Pekoni ja punaviini tuovat täyteläisyyttä, rosmariini ja valkosipuli aromaattista lämpöä. Lopputuloksena on juhlavakin pöydän täyttävä pata, jossa makea, suolainen ja umaminen kohtaavat täydellisessä tasapainossa.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle