Paistettu possun secreto ja sienikastike

Paistettu possun secreto ja metsäsienikastiketta

Maatiaspossun secreto on maukas ja mehevä pala kotimaista laatulihaa. Kypsennä liha kokonaan paistinpannulla, tai laita se ruskistamisen jälkeen paistomittarin kanssa uuniin. Mehevän ja herkullisen lihan kruunaa täyteläinen sienikastike ja rapeat perunat.

Nappaa tästä parhaat vinkit lihan kypsentämiseen!

3 30

Ainekset

Paistettu secreto
  • 1 paketti Maatiaispossun secreto (n. 400 g)
  • 1 - 2 rkl öljyä tai voita paistamiseen
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
Sienikastike
  • 200 g putsattuja metsäsieniä
  • 1 kpl sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 2 dl ruokakermaa
  • 0,5 dl vettä tai lihaleintä
  • ½- 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
Lisäksi
  • 3 annosta perunalisäkettä esim. pommes noisettes

Paistettu possun secreto ja sienikastike — Ohje

Paistettu secreto
  1. Pannulla: Ota liha huoneenlämpöön 1/2 - 1 tuntia ennen valmistusta. Paista kuumalla pannulla tilkassa öljyä tai voita pari minuuttia, ja laske sitten hieman lämpötilaa. Secreton paksuus ja lieden teho vaihtelee, mutta yleensä pannulla 5 - 8 minuuttia / puoli on sopiva aika.
  2. Pannulla ja uunissa: Voit myös paistaa pintaan kauniin väriin nopeasti kuumalla pannulla (n. 2 min / puoli), ja jatkaa kypsentämistä sen jälkeen uunissa. Laita rasvassa ruskistettu liha uunivuokaan ja aseta paistomittari lihan keskelle. Kypsennä 150-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia, kunnes sisälämpötila on kohonnut 68 asteeseen (liha jatkaa kypsymistä vielä foliossa).
  3. Kääri liha folioon vetäytymään 5 - 10 minuutiksi. Lihan loppulämpötila on tällöin optimaalinen, porsaanlihalle suositeltu 70 astetta.
  4. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi poikkisyin ja mausta tarvittaessa vielä ripauksella suolaa ja mustapippuria. Tarjoile esimerkiksi täyteläisen sienikastikkeen ja pariisinperunoiden kera.
Sienikastike
  1. Puhdista ja tarvittaessa paloittele sienet. Voit käyttää haluamiasi metsäsieniä esim. kantarelleja, suppilovahveroita tai herkkutatteja. Älä käytä sieniä, joita et tunnista.
  2. Laita sienet kuumalle, kuivalle pannulle, jolloin sienistä alkaa haihtua nestettä. Jatka paistamista ilman rasvaa, kunnes kaikki neste on haihtunut ja pannu on kuiva.
  3. Lisää sienten sekaan pannulle nokare voita, hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kun sipulit ovat kulottuneet ja sienet saaneet väriä, lisää kerma ja tarvittaessa hieman vettä tai lihalientä. Anna kastikkeen kiehahtaa. Tarkista maku ja tarjoile heti.
Lisäksi
  1. Valmista haluamasi perunalisuke ohjeen mukaan joko uunissa tai kiertoilmakypsentimessä.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit