Piparikinkku sinihomejuustokastikkeella
10h 30min (josta aktiivista 30min)
20
Helppo
Ainekset
Kuorrutus
- 1 dl sinappia
- 150 g piparkakkuja
Sinihomejuustokastike
- 150 g sinihomejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Ohje
Ota tuore, pakastamaton kinkku huoneenlämpöön noin 5 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämpötilan oli hyvä olla noin + 10 astetta ennne paistamista.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Poista kinkku pakkauksesta. Laita paistopussiin ja sen jälkeen uuniin kamara puoli ylöspäin. Paista kinkkua ensin puoli tuntia 200-asteisessa uunissa, laske sitten lämpö 100 asteeseen ja paista n. 1,5– 2 tuntia/kg. Ota kinkku uunista, kun paistomittari osoittaa 74 astetta. Jos haluat ylikypsän kinkun, paista 83 asteeseen.
Anna kinkun levätä noin tunti paistamisen jälkeen paistopussissa tai foliolla peitettynä.
Poista kinkusta verkko, kamara, ja osa pintarasvasta terävällä veitsellä. Nosta kinkku uunivuokaan.
Hienonna piparkakut veitsellä karkeaksi muruksi.
Sivele kinkun pintaan sinappia ja ripottele pinnalle piparkakkumurska. Kuorruta kinkkua 250-asteisessa uunissa 3–5 minuuttia. Tarkkaile pintaa, jotta se ei pala.
Valmista sinihomejuustokastike. Mittaa kerma kattilaan ja murenna sinihomejuusto sekaan. Säästä halutessasi hieman sinihomejuustoa koristeluun. Anna juuston sulaa välillä sekoitellen. Mausta mustapippurilla.
Vinkkejä
Voit paistaa kinkun myös ilman paistopussia. Laita kinkku tällöin ritilälle ja aseta alle syvä uunipelti, jonka pohjalle on kaadettu vettä. Vesi estää rasvan palamisen kiinni peltiin.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 1049 kJ / 252 kcal | 1574 kJ / 377 kcal |
Rasva | 16.4 g | 24.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.9 g | 10.3 g |
Hiilihydraatit | 2.9 g | 4.4 g |
- josta sokereita | 1.6 g | 2.3 g |
Proteiini | 24 g | 36 g |
Ravintokuitu | 0.2 g | 0.2 g |
Suola | 2.3 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.