Porkkanalaatikko
1h 45min
8
Keskitaso
Popsi, popsi porkkanalaatikkoa. Jokaisen suomalaisen joulupöydän vakiovieras jo 1930-luvulta lähtien. Ota kokeiluun meillä Snellmanilla hyväksi todettu resepti!
Ainekset
Porkkanalaatikko
- 1 kg porkkanaa
- 5 dl vettä
- 1 tl suolaa
- 1.5 dl puuroriisiä
- 3 dl kuohukermaa
- 2 kpl kananmunaa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl siirappia
- 0.25 tl valkopippuria
- 0.25 tl jauhettua muskottipähkinää
- 1 dl korppujauhoja
- 2 rkl voita
Ohje
Keitä paloitellut porkkanat lähes kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Ota keitinvesi talteen ja keitä siinä riisit.
Soseuta porkkanat. Sekoita kaikki ainekset kun riisi on kiehunut.
Kaada seos voideltuun vuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja ja pari nokaretta voita.
Paista 200 asteessa 45 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 621 kJ / 149 kcal | 1242 kJ / 298 kcal |
Rasva | 8.9 g | 17.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.5 g | 11.1 g |
Hiilihydraatit | 13.9 g | 27.8 g |
- josta sokereita | 6 g | 12 g |
Proteiini | 2 g | 5 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 3.5 g |
Suola | 0.6 g | 1.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.