Ruokaisa suolainen piirakka

Venetsialainen suolainen piirakka

Tämä ruokaisa suolainen piirakka on valmistuu hieman perinteisestä poikkeavalla tavalla ja pohjan voikin halutessaan valmistaa jo edellisenä iltana. Täytteen voi valmistaa vasta juuri ennen tarjoilua esimerkiksi muurikkapannulla ja korvata osan aineksista omilla lempitäytteillään.

Ainekset

Pohja:
  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl emmental juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • suolaa
Täyte:
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 1 keltainen paprika
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 purkki vihreitä papuja
  • 2 pkt Snellmanin murea naudan fileepihvi
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 3 rkl Välimerentahna paprika-cashewpähkinä
  • 150 g crème fraichea
  • 100 g tuorejuustoa esim. metsäsieni
  • ripaus suolaa
Koristeluun:
  • 5 olivivia
  • 1 dl fetajuusto kuutioita
  • cashewpähkinöitä

Ruokaisa suolainen piirakka — Ohje

Pohja:
  1. Sulata voi ja sekoita pohjan ainekset, anna hetken olla jääkaapissa.
  2. Voit tehdä pohjan irtoreunavuokaan tai piirakkavuokaan.
  3. Painele haarukalla reikiä taikinapohjaan ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 min ja laske sitten uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 10 min.
  4. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä jos et käytä pohjaa heti.
Täyte:
  1. Leikkaa punasipuli lohkoiksi, suikaloi paprikat ja pilko valkosipulinkynnet.
  2. Suikaloi naudanliha ja paista kuumalla pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Tee kastike creme faischesta, tuorejuustosta, pilkotuista aurinkokuivatuista tomaateista ja välimerentahnasta, kaada lihojen kanssa paistinpannuun ja anna kiehahtaa.
  4. Paista vihannekset ja laita piirakkakuoreen vihannespeti alimmaiseksi, päälle lihasuikaleet ja koristele viipaloiduilla oliiveilla, fetajuustolla ja cashewpähkinöillä.
  5. Tarjoile ja nauti!
Muurikka:
  1. Ruskista liha ja lisää kasvikset, lisää kastike vasta juuri ennen kun kasvikset ovat kypsiä.
  2. Nostele piirakkapohjalle täyte ja tarjoile.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit