Suolainen välimeren piirakka

Suolainen välimeren piirakka 1

Suolainen piirakka maistuu hyvin suureen tai pienempäänkin nälkään. Piirakan voi myös napata töihin vaikka evääksi, sillä suolaiset piirakat maistuvat viileinä ja lämmitettyinäkin. Pohjan voi muuten halutessaan valmistaa jo edellisenä iltana. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu piirakkaresepti, ole hyvä!

6

Ainekset

Pohja:
  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl emmental juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 1 ripaus suolaa
Täyte:
  • 1 punasipuli
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 prk vihreitä papuja
  • 1 pkt Naudan ohuen ohut sisäpaisti (n. 400 g)
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 3 rkl Välimerentahnaa paprika-cashewpähkinä
  • 150 g crème fraichea
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 ripaus suolaa
Koristeluun:
  • 5 oliivia
  • 1 dl fetajuusto kuutioita
  • cashewpähkinöitä
Naudan sisäpaistiviipale

Suolainen välimeren piirakka — Ohje

Pohja
  1. Sulata voi ja sekoita pohjan ainekset, anna hetken olla jääkaapissa. Voit tehdä pohjan irtoreunavuokaan tai piirakkavuokaan. Painele haarukalla reikiä taikinapohjaan ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 min ja laske sitten uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 10 min. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä jos et käytä pohjaa heti.
Täyte:
  1. Leikkaa punasipuli lohkoiksi, suikaloi paprikat ja pilko valkosipulinkynnet. Suikaloi naudanliha ja paista kuumalla pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Tee kastike creme faischesta, tuorejuustosta, pilkotuista aurinkokuivatuista tomaateista ja välimerentahnasta, kaada lihojen kanssa paistinpannuun ja anna kiehahtaa. Paista vihannekset ja laita piirakkakuoreen vihannespeti alimmaiseksi, päälle lihasuikaleet ja koristele viipaloiduilla oliiveilla, fetajuustolla ja cashewpähkinöillä. Tarjoile ja nauti!
Muurikka
  1. Ruskista liha ja lisää kasvikset, lisää kastike vasta juuri ennen kun kasvikset ovat kypsiä. Nostele piirakkapohjalle täyte ja tarjoile.
Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit