Suolainen välimeren piirakka

Suolainen välimeren piirakka

Välimeren piirakka maistuu hyvin suureen tai pienempäänkin nälkään. Piirakan voi myös napata vaikka töihin evääksi, sillä suolaiset piirakat maistuvat sekä viileinä että lämmitettyinäkin.

Tämä välimeren piirakka saa suolaista makua esimerkiksi oliiveista ja juustoista. Jos haluat säästää aikaa, pohjan voi muuten halutessaan valmistaa jo edellisenä iltana. Meillä Snellmanilla testattu ja hyväksi todettu piirakkaohje, ole hyvä!

6 90 min

Ainekset

Pohja:
  • 150 g voita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl emmental juustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 1 ripaus suolaa
Täyte:
  • 1 punasipuli
  • 1 keltainen paprika
  • 1 punainen paprika
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 prk vihreitä papuja
  • 2 pkt Snellmanin murea naudan fileepihvi
  • 4 aurinkokuivattua tomaattia
  • 3 rkl Välimerentahnaa paprika-cashewpähkinä
  • 150 g crème fraichea
  • 100 g tuorejuustoa
  • 1 ripaus suolaa
Koristeluun:
  • 5 oliivia
  • 1 dl fetajuusto kuutioita
  • cashewpähkinöitä

Suolainen välimeren piirakka — Ohje

Pohja
  1. Sulata voi ja sekoita pohjan ainekset, anna hetken olla jääkaapissa. Voit tehdä pohjan irtoreunavuokaan tai piirakkavuokaan.
  2. Painele haarukalla reikiä taikinapohjaan ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 min ja laske sitten uunin lämpötilaa 175 asteeseen ja paista vielä 10 min.
  3. Anna jäähtyä ja säilytä kylmässä, jos et käytä pohjaa heti.
Täyte
  1. Leikkaa punasipuli lohkoiksi, suikaloi paprikat ja pilko valkosipulinkynnet.
  2. Suikaloi naudanliha ja paista kuumalla pannulla, mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Tee kastike creme fraichesta, tuorejuustosta, pilkotuista aurinkokuivatuista tomaateista ja välimerentahnasta, kaada lihojen kanssa paistinpannuun ja anna kiehahtaa.
  4. Paista vihannekset ja laita piirakkakuoreen vihannespeti alimmaiseksi, päälle lihasuikaleet ja koristele viipaloiduilla oliiveilla, fetajuustolla ja cashewpähkinöillä.
  5. Tarjoile ja nauti!
Muurikka
  1. Ruskista liha ja lisää kasvikset, lisää kastike vasta juuri ennen kun kasvikset ovat kypsiä.
  2. Nostele piirakkapohjalle täyte ja tarjoile.

Vinkki!

Ota testiin myös Herra Snellmanin tomaattinen jauhelihapiirakka.

Pihvit Snellman

“Hyvä pihvi on murea ja mehukas. Näihin meidän pihveihin me käytetään aina suomalaista possua ja nautaa meidän omilta perhetiloilta. Liha leikataan käsin eikä siihen lisätä vettä. Valinnanvaraakin on makujen suhteen mukavasti.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit