Siirry sisältöön
Samettinen perunalaatikko rapealla pekonilla

Samettinen perunalaatikko rapealla pekonilla

Kunnon pekoni 150 g

25min (josta aktiivista 15min)

8

Helppo

Tämän helpompaa ja herkullisempaa joululaatikkoa saa hakea! Valmis perunalaatikko notkistetaan kermalla ja paistetaan uunissa meheväksi. Päälle asetellaan rapeaksi paistettua Kunnon pekonia, mantelilastuja ja rosmariininoksia. Näyttävyyden lisäksi tässä lisukkeessa on maut täydellisessä tasapainossa – perunalaatikon täyteläinen makeus, pekonin suolaisuus, manteleiden rapeus ja rosmariinin hienostunut tuoksu tyydyttävät takuulla vaativammankin nautiskelijan vaatimukset.

Ainekset

  • 1 kpl Kokkikartano Perunalaatikko 650g
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 0.5 dl mantelia
  • 2 kpl rosmariinin oksaa
  • 2 rkl voita

Ohje

Notkista perunalaatikko kulhossa kerman kanssa. Kaada voideltuun uunivuokaan, lisää päälle muutama voinokare ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Paista pekonit pannulla miedolla lämmöllä rapeiksi ja nosta paperin päälle valumaan. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi veitsellä. Irrota rosmariinin lehdet varresta.

Lisää paistettu pekoni laatikon päälle. Viimeistele mantelilla ja rosmariinilla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 110 g
Energia 1084 kJ / 261 kcal 1192 kJ / 288 kcal
Rasva 21.1 g 23.3 g
- josta tyydyttynyttä 10.4 g 11.4 g
Hiilihydraatit 13.4 g 14.7 g
- josta sokereita 6.5 g 7.1 g
Proteiini 4 g 5 g
Ravintokuitu 1.8 g 1.9 g
Suola 1.3 g 1.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle