
Samettinen perunalaatikko rapealla pekonilla
Kunnon pekoni 150 g25min (josta aktiivista 15min)
8
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Kokkikartano Perunalaatikko 650g
- 1.5 dl kuohukermaa
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 0.5 dl mantelia
- 2 kpl rosmariinin oksaa
- 2 rkl voita
Ohje
-
Notkista perunalaatikko kulhossa kerman kanssa. Kaada voideltuun uunivuokaan, lisää päälle muutama voinokare ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
-
Paista pekonit pannulla miedolla lämmöllä rapeiksi ja nosta paperin päälle valumaan. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi veitsellä. Irrota rosmariinin lehdet varresta.
-
Lisää paistettu pekoni laatikon päälle. Viimeistele mantelilla ja rosmariinilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 110 g | |
---|---|---|
Energia | 1084 kJ / 261 kcal | 1192 kJ / 288 kcal |
Rasva | 21.1 g | 23.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.4 g | 11.4 g |
Hiilihydraatit | 13.4 g | 14.7 g |
- josta sokereita | 6.5 g | 7.1 g |
Proteiini | 4 g | 5 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 1.9 g |
Suola | 1.3 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.