Samettinen perunalaatikko rapealla pekonilla
25min (josta aktiivista 15min)
8
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Kokkikartano Perunalaatikko 650g
- 1.5 dl kuohukermaa
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 0.5 dl mantelia
- 2 kpl rosmariinin oksaa
- 2 rkl voita
Ohje
Notkista perunalaatikko kulhossa kerman kanssa. Kaada voideltuun uunivuokaan, lisää päälle muutama voinokare ja paista 200-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
Paista pekonit pannulla miedolla lämmöllä rapeiksi ja nosta paperin päälle valumaan. Rouhi mantelit karkeaksi rouheeksi veitsellä. Irrota rosmariinin lehdet varresta.
Lisää paistettu pekoni laatikon päälle. Viimeistele mantelilla ja rosmariinilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 110 g | |
---|---|---|
Energia | 1084 kJ / 261 kcal | 1192 kJ / 288 kcal |
Rasva | 21.1 g | 23.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.4 g | 11.4 g |
Hiilihydraatit | 13.4 g | 14.7 g |
- josta sokereita | 6.5 g | 7.1 g |
Proteiini | 4 g | 5 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 1.9 g |
Suola | 1.3 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.