Savustettua possun sisäfileetä ja itämaista nuudelisalaattia
4
Helppo
Ainekset
Savustettua possun sisäfileetä
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun sisäfilee n. 690 g
- 1 dl hoisin tai teriyaki kastiketta
Itämainen nuudelisalaatti
- 200 g riisinuudelia
- 1 kpl punaista chiliä
- 3 kpl porkkanaa
- 1 kpl punasipulia
- 1 kpl ruukkua korianteria
- 1 kpl ruukkua minttua
- 0.5 dl seesamiöljyä
- 0.5 tl suolaa
Kastike
- 4 kpl limen mehua
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl soijakastiketta
- 3 rkl kalakastiketta
- 1 kpl valkosipulinkynttä
Ohje
Mausta kokonainen possun sisäfilee maustekastikkeella ja anna fileen marinoitua muutama tunti, mielellään yön yli.
Tee nuudelisalaatti. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta kylmässä vedessä.
Siivuta porkkanat pitkittäin kuorimaveitsellä ja leikkaa sipulit niin, että puolita sipuli ja leikkaa puolikkaat ohuenohuiksi siivuiksi, jolloin sipuleista tulee puolikuun muotoisia. Pilko chili pieneksi ja silppua yrtit. Sekoita salaatin ainekset käsin sekaisin laakealla vadilla.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.
Ota marinoitunut possunfilee marinadista ja pistä siihen lämpömittari. Pane filee sähkösavustimeen ja savusta kunnes mittari näyttää 60 astetta Kääri filee folioon ja anna lihan vetäytyä10 minuuttia. Leikkaa fileestä ohuita viipaleita ja tarjoa ne nuudelisalaatin kanssa. Savusettu filee on hyvää niin kuumana kuin kylmänä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 335 g | |
---|---|---|
Energia | 872 kJ / 207 kcal | 2922 kJ / 692 kcal |
Rasva | 4.1 g | 13.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 4.7 g |
Hiilihydraatit | 29 g | 97 g |
- josta sokereita | 6 g | 20.1 g |
Proteiini | 13 g | 42 g |
Ravintokuitu | 0.8 g | 2.7 g |
Suola | 1.5 g | 5.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.