Siirry sisältöön
Sieni-pizzamuffinssit

Sieni-pizzamuffinssit

Pizzapäivän pekonilastu 100 g

55min (josta aktiivista 20min)

12

Keskitaso

Nämä pizzamuffinssit ovat täydellinen suolainen suupala syksyn juhliin tai viikonlopun herkutteluun. Mehevä täyte syntyy paahdetuista herkkusienistä, sipulista, omenasta ja yrteistä, ja juusto sitoo maut yhteen. Päälle ripoteltu pekoni tuo rapeutta ja vaahterasiirappi viimeistelee herkullisen makeansuolaisen vivahteen. Pienikokoiset pizzamuffinssit on helppo tehdä valmiista taikinasta, ja ne maistuvat yhtä hyvältä lämpiminä kuin huoneenlämpöisinäkin.

Ainekset

  • 1 kpl Snellman Pizzapäivän pekonilastu 100 g
  • 4 kpl valmista pitsataikinapullaa sulatettuna
  • 300 g herkkusieniä
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl kotimaista omenaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 kpl suolaa
  • 0.5 kpl mustapippuria
  • 200 g Gruyère-juustoa
  • 4 kpl rosmariinin oksaa
  • 1 rkl silputtua timjamia
  • 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
  • 2 rkl vaahterasiirappia

Ohje

  1. Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja kuutioi omenat. Raasta juusto. Hienonna rosmariini ja timjami.

  3. Lisää herkkusienet kuivalle pannulle ja paista kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää öljy ja hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipuli on pehmeää. Lisää kuutioitu omena ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista vielä hetki ja siirrä kulhoon jäähtymään.

  4. Lisää huoneenlämpöisen sieniseoksen sekaan juustoraaste, hienonnettu rosmariini sekä timjami.

  5. Voitele muffinssipelti. Leikkaa jokainen taikinapala kolmeen osaan ja muotoile palloksi. Venytä taikinasta käsissä noin 10 cm kokoinen pala ja aseta se muffinssipellin koloon.

  6. Lusikoi seos muffinssipellin koloihin taikinakuppeihin ja painele kunnolla.

  7. Lisää pekonilastut täytteen päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 22–25 minuuttia. Valuta sienimuffinssien päälle vaahterasiirappia. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 110 g
Energia 887 kJ / 212 kcal 975 kJ / 233 kcal
Rasva 10.4 g 11.4 g
- josta tyydyttynyttä 3.9 g 4.3 g
Hiilihydraatit 21.5 g 23.6 g
- josta sokereita 4.5 g 4.9 g
Proteiini 8 g 9 g
Ravintokuitu 2.3 g 2.5 g
Suola 0.7 g 0.8 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Nämä pizzamuffinssit ovat täydellinen suolainen suupala syksyn juhliin tai viikonlopun herkutteluun. Mehevä täyte syntyy paahdetuista herkkusienistä, sipulista, omenasta ja yrteistä, ja juusto sitoo maut yhteen. Päälle ripoteltu pekoni tuo rapeutta ja vaahterasiirappi viimeistelee herkullisen makeansuolaisen vivahteen. Pienikokoiset pizzamuffinssit on helppo tehdä valmiista taikinasta, ja ne maistuvat yhtä hyvältä lämpiminä kuin huoneenlämpöisinäkin.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle