
Sieni-pizzamuffinssit
Pizzapäivän pekonilastu 100 g55min (josta aktiivista 20min)
12
Keskitaso
Ainekset
- 1 kpl Snellman Pizzapäivän pekonilastu 100 g
- 4 kpl valmista pitsataikinapullaa sulatettuna
- 300 g herkkusieniä
- 1 kpl sipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 kpl kotimaista omenaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- 0.5 kpl suolaa
- 0.5 kpl mustapippuria
- 200 g Gruyère-juustoa
- 4 kpl rosmariinin oksaa
- 1 rkl silputtua timjamia
- 1 rkl öljyä vuoan voiteluun
- 2 rkl vaahterasiirappia
Ohje
-
Sulata pizzataikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
-
Viipaloi herkkusienet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuori ja kuutioi omenat. Raasta juusto. Hienonna rosmariini ja timjami.
-
Lisää herkkusienet kuivalle pannulle ja paista kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää öljy ja hienonnetut sipulit. Paista kunnes sipuli on pehmeää. Lisää kuutioitu omena ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Paista vielä hetki ja siirrä kulhoon jäähtymään.
-
Lisää huoneenlämpöisen sieniseoksen sekaan juustoraaste, hienonnettu rosmariini sekä timjami.
-
Voitele muffinssipelti. Leikkaa jokainen taikinapala kolmeen osaan ja muotoile palloksi. Venytä taikinasta käsissä noin 10 cm kokoinen pala ja aseta se muffinssipellin koloon.
-
Lusikoi seos muffinssipellin koloihin taikinakuppeihin ja painele kunnolla.
-
Lisää pekonilastut täytteen päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 22–25 minuuttia. Valuta sienimuffinssien päälle vaahterasiirappia. Viimeistele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 110 g | |
---|---|---|
Energia | 887 kJ / 212 kcal | 975 kJ / 233 kcal |
Rasva | 10.4 g | 11.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.9 g | 4.3 g |
Hiilihydraatit | 21.5 g | 23.6 g |
- josta sokereita | 4.5 g | 4.9 g |
Proteiini | 8 g | 9 g |
Ravintokuitu | 2.3 g | 2.5 g |
Suola | 0.7 g | 0.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.