Pekoniburgeri
6
25min työaika + 25min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Pekoniburgeri
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl Snellman Burgerjauheliha 20 % 650 g
- 6 kpl briossi hampurilaissämpylää
- 100 g aiolia
- 6 kpl paistettua kananmunaa
- 1 kpl punasipulia
Ohje
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Leikkaa Burgerjauheliha kuuteen osaan (1,5 viivanväliä per pihvi). Muotoile pihveistä hieman sämpylää suurempia ja tee keskelle pieni painauma. Grillaa tai paista kuumalla pannulla n. 2 – 5 minuuttia per puoli pihvin paksuudesta ja lämptilasta riippuen.
Kuori ja pilko punasipuli ohuiksi renkaiksi.
Paista kanamuna, jätä mielellään keltuainen valuvaksi. Paista tai grillaa pekonit rapeiksi.
Lämmitä sämpylät pakkauksen ohjeen mukaisesti. Laita aiolia sämpylän alaosalle, sitten pihvi, paistettu pekoni, punasipulirenkaat, paistettu kananmuna ja kansi päälle. Nauti!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 220 g | |
---|---|---|
Energia | 1587 kJ / 382 kcal | 3492 kJ / 840 kcal |
Rasva | 26.5 g | 58.3 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.4 g | 18.6 g |
Hiilihydraatit | 15.7 g | 34.5 g |
- josta sokereita | 2.1 g | 4.7 g |
Proteiini | 18 g | 40 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 2.9 g |
Suola | 0.7 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.