Talvikin pata
2h
4
Helppo
Ainekset
Talvikin pata
Marinadi
- 0.75 dl punaviinietikkaa
- 0.75 dl öljyä
- 2 kpl sipulia
- 4 kpl porkkanaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 kpl rosmariinin vartta
- 1 tl timjamia
- 1 kpl laakerinlehteä
Lisäksi
- 1 rkl voita paistamiseen
- 200 g metsä- tai herkkusieniä
- 0.5 kpl lanttua
- 0.5 kpl juuriselleriä
- 1.5 tl suolaa
- 3 rkl mustaherukkahyytelöä
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
Ohje
Tee marinadi, silppua sipuli, viipaloi porkkana. Sekoita marinadin ainekset ja pane lihakuutiot maustumaan siihen vähintään 12 tunniksi
Ota lihapalat marinadista ja kuivaa ne
Kuumenna rasva pannulla ja ruskista lihat. Lisää joukkoon siivilöity marinadi, silputut sipulit ja paloitellut kasvikset
Hauduta pataa miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Mausta pata lopuksi mustaviinimarjahyytelöllä ja lisää padan pinnalle runsaasti silputtua persiljaa
Tarjoa padan kanssa keitettyjä perunoita ja etikkasäilykkeitä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 528 kJ / 127 kcal | 1689 kJ / 405 kcal |
Rasva | 7.7 g | 24.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 4.5 g |
Hiilihydraatit | 5.3 g | 17 g |
- josta sokereita | 4.9 g | 15.7 g |
Proteiini | 8 g | 25 g |
Ravintokuitu | 2.3 g | 7.5 g |
Suola | 0.8 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.