
Talvikin pata
Naudan palapaisti 400 g2h
4
Helppo
Ainekset
Talvikin pata
Marinadi
- 0.75 dl punaviinietikkaa
- 0.75 dl öljyä
- 2 kpl sipulia
- 4 kpl porkkanaa
- 1 tl mustapippuria
- 1 kpl rosmariinin vartta
- 1 tl timjamia
- 1 kpl laakerinlehteä
Lisäksi
- 1 rkl voita paistamiseen
- 200 g metsä- tai herkkusieniä
- 0.5 kpl lanttua
- 0.5 kpl juuriselleriä
- 1.5 tl suolaa
- 3 rkl mustaherukkahyytelöä
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
Ohje
-
Tee marinadi, silppua sipuli, viipaloi porkkana. Sekoita marinadin ainekset ja pane lihakuutiot maustumaan siihen vähintään 12 tunniksi
-
Ota lihapalat marinadista ja kuivaa ne
-
Kuumenna rasva pannulla ja ruskista lihat. Lisää joukkoon siivilöity marinadi, silputut sipulit ja paloitellut kasvikset
-
Hauduta pataa miedolla lämmöllä 1-2 tuntia. Mausta pata lopuksi mustaviinimarjahyytelöllä ja lisää padan pinnalle runsaasti silputtua persiljaa
-
Tarjoa padan kanssa keitettyjä perunoita ja etikkasäilykkeitä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 528 kJ / 127 kcal | 1689 kJ / 405 kcal |
Rasva | 7.7 g | 24.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.4 g | 4.5 g |
Hiilihydraatit | 5.3 g | 17 g |
- josta sokereita | 4.9 g | 15.7 g |
Proteiini | 8 g | 25 g |
Ravintokuitu | 2.3 g | 7.5 g |
Suola | 0.8 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.