Siirry sisältöön
Täytetyt purppurabataatit ja pekoni-bbq-kastike

Täytetyt purppurabataatit ja pekoni-bbq-kastike

Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g

4

1h kokonaisaika

Purppurabataatista, tai Okinawan bataatista, valmistuu uuniherkkuja, joiden kylkeen sekoitetaan paksu pekoni-BBQ-kastike. Täytetyt purppurabataatit saavat sisuksiinsa Kunnon sika-nauta jauhelihaa, cheddar-juustoa sekä aina niin ihanaa sesongin avokadoa. Parempaa yhdistelmää emme juuri nyt voisi kuvitellakaan! Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

Täytetyt purppurabataatit
  • 4 kpl purppurabataatteja
  • 1 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
  • 1 rkl grillimaustetta
  • 1 kpl avokadoa
  • 1 dl cheddarjuustoviipaletta
  • 1 kpl ranskankermaa
  • 0.5 dl tuoretta korianteria
Pekoni-BBQ-kastike
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 1 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 dl lihalientä
  • 1 dl ketsuppia
  • 3 rkl balsamiviinietiikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl srirachaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 0.5 tl mustapippuria

Ohje

Purppurabataatit:

Valmista ensin pekoni-BBQ-kastike alla olevan ohjeen mukaan.

Pese purppurabataatit hyvin. Asettele ne uunipellille ja paahda 200 asteessa 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetki.

Bataattien paahtuessa tee täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja jauheliha. Ruskista jauheliha. Mausta grillimausteella.

Halkaise avokado, poista kivi. Leikkaa avokado kuorettomiksi siivuiksi.

Tee hieman jäähtyneisiin bataatteihin syvä viilto pituussuunnassa ja avaa bataatti varovasti. Täytä se juustoraasteella, ranskankermalla, avokadolla, maustetulla jauhelihalla ja pekoni-BBQ-kastikkeella. Viimeistele tuoreella korianterilla.

Pekoni-BBQ-kastike:

Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Ruskista pekonit kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli, paista muutama minuutti. Lisää sitten muut aineet ja anna kastikkeen kiehua hiljakseen 30–45 minuuttia. Surauta kastike sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/soijakastiketta tai srirachaa.
Tarjoile lämpimänä täytettyjen purppurabataattien kera. Soosi sopii hyvin myös kesän grillailuihin.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 642 kJ / 154 kcal 2889 kJ / 693 kcal
Rasva 8.9 g 40 g
- josta tyydyttynyttä 3.2 g 14.5 g
Hiilihydraatit 9 g 40.5 g
- josta sokereita 3.9 g 17.6 g
Proteiini 9 g 39 g
Ravintokuitu 1.7 g 7.7 g
Suola 1.2 g 5.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle