Täytetyt purppurabataatit ja pekoni-BBQ-kastike

Täytetyt purppurabataatit ja pekoni-BBQ-kastike

Purppurabataatista, tai Okinawan bataatista, valmistuu uuniherkkuja, joiden kylkeen sekoitetaan paksu pekoni-BBQ-kastike. Täytetyt purppurabataatit saavat sisuksiinsa Kunnon sika-nauta jauhelihaa, cheddar-juustoa sekä aina niin ihanaa sesongin avokadoa. Parempaa yhdistelmää emme juuri nyt voisi kuvitellakaan!

Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

4 60 min

Ainekset

Purppurabataatit:
  • 4 kpl pienehköä purppurabataattia
  • 1 sipuli
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pkt Snellman sika-nautajauhelihaa (400g)
  • 1 rkl grillimaustetta
  • 1 kypsä avokado
  • cheddar-juustoa raasteena
  • ranskankermaa
  • tuoretta korianteria
Pekoni-BBQ-kastike:
  • 1 pkt Herra Snellmanin Kunnon pekonia
  • 1 sipuli
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 dl lihalientä
  • 1 dl ketsuppia
  • 3 rkl balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 rkl sriracha-kastiketta (tai enemmän maun mukaan)
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • mustapippuria

Täytetyt purppurabataatit ja pekoni-BBQ-kastike — Ohje

Purppurabataatit:
  1. Valmista ensin pekoni-BBQ-kastike alla olevan ohjeen mukaan.
  2. Pese purppurabataatit hyvin. Asettele ne uunipellille ja paahda 200 asteessa 45–60 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Anna jäähtyä hetki.
  3. Bataattien paahtuessa tee täyte. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja jauheliha. Ruskista jauheliha. Mausta grillimausteella.
  4. Halkaise avokado, poista kivi. Leikkaa avokado kuorettomiksi siivuiksi.
  5. Tee hieman jäähtyneisiin bataatteihin syvä viilto pituussuunnassa ja avaa bataatti varovasti. Täytä se juustoraasteella, ranskankermalla, avokadolla, maustetulla jauhelihalla ja pekoni-BBQ-kastikkeella. Viimeistele tuoreella korianterilla.
Pekoni-BBQ-kastike:
  1. Hienonna pekoni. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  2. Ruskista pekonit kattilassa. Lisää sipuli ja valkosipuli, paista muutama minuutti. Lisää sitten muut aineet ja anna kastikkeen kiehua hiljakseen 30–45 minuuttia. Surauta kastike sileäksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa/soijakastiketta tai srirachaa.
  3. Tarjoile lämpimänä täytettyjen purppurabataattien kera. Soosi sopii hyvin myös kesän grillailuihin.
pekoni

“Pekoni on yksi tykätyimmistä lihatuotteista ja niinpä me haluttiin tehdä omamme mahdollisimman hyvin. Meidän pekoni on aidosti suomalaista. Suomalaisen lihan lisäksi se nimittäin myös valmistetaan Suomessa.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit