Toast Snellman

Toast Snellman 1

Ruokaisa leipä mehukkaalla tomaatti-avokadokastikkeella, kasviksilla ja rapeilla kurpitsansiemenillä höystettynä. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Rillan koti -blogin tekemä.

6

Ainekset

  • 6 ruisleipäpaloja
Lämmin tomaatti-avokadokastike
  • 1 prk tomaattimurskaa
  • 1 kypsä avokado
  • 1 limen mehu
  • 1 valkosipulin kynsi murskattuna
  • basilikan lehtiä
  • mustapippurirouhetta
  • sitruunamaustettua sormisuolaa
  • 1 rkl valkoista balsamicoa
Snellman-höystö
  • 1 pkt Kunnon lenkkimakkara 500 g
  • 1 dl kurpitsansiemeniä
  • 1 punasipuli suikaleina
  • 100 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
  • sitruunamaustettua sormisuolaa
  • nippu tuoretta basilikaa
  • avokadoöljyä
Koristeluuun
  • raastettua limen kuorta
  • paahdettuja kurpitsan siemeniä
  • tuoreita basilikan lehtiä
Kunnon lenkkimakkara 1

Toast Snellman — Ohje

  1. Kuori ja pilko avokadopuolikas ja sekoita tomaattimurskan, limen mehun ja valkosipulin kanssa. Pyöräytä seos sileäksi sauvasekoittimella. Mausta mustapippurilla, sormisuolalla ja balsamicolla. Lämmitä kastike nopeasti vasta hetki ennen tarjoilua
  2. Paahda kurpitsan siemenet kuivalla pannulla (varo polttamasta) ja siirrä syrjään. Leikkaa Snellmanin lenkkimakkara pieniksi kuutioiksi ja paista avokadoöljyssä, kunnes lenkkipalaset ovat saaneet pintaansa hieman väriä. Siirrä paistetut lenkkipalat syrjään
  3. Kuullota kevyesti avokadoöljyssä pitkiksi suikaleiksi leikattu punasipuli ja kirsikkatomaatin puolikkaat. Mausta ripauksella sormisuolaa. Yhdistä kasvikset, lenkkipalaset ja kurpitsansiemenet. Lisää joukkoon basilikalehtisilppu ja murustettu vuohenjuusto, sekoita varovasti
  4. Paahda ruisleipä, laita leivälle reilu lusikallinen lämmintä tomaatti-avokadokastiketta ja Snellman-höystöä. Rouhaise päälle hieman mustapippuria ja koristele raastetulla limen kuorella, paahdetuilla kurpitsan siemenillä ja tuoreilla basilikan lehdillä.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit