
Turkkilaisia vartaita tomaatti-feta-juustokastikkeella, kermaisella kurkkusalaatilla ja chilipaahdetuilla perunoilla
Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g1h 10min (josta aktiivista 40min)
4
Keskitaso
Ainekset
Keftat eli turkkilaiset lihavaraat
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 400 g
- 1 kpl sipulia
- 2 tl paprikajauhetta
- 1 tl jauhettua kuminaa
- 2 tl suolaa
- 0.3 tl mustapippuria
- 0.2 tl cayennepippuria
- 1 tl kanelia
- 0.5 dl silputtua tuoretta persiljaa
Chilipaahdetut perunat
- 600 g kiineää perunaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 dl silputtua tuoretta persiljaa
Tomaattinen fetajuustokastike
- 2 kpl valkosipulin kynttä silputtuna
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 kpl tölkki tomaattimurskaa (á 400 g)
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 150 g fetajuustoa
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Raita
- 1 kpl kurkkua
- 200 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 tl garam masala
- 0.5 kpl limen mehu ja kuoriraaste
Ohje
Keftat
-
Valmista keftat eli turkkilaiset jauhelihavaraat. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja anna massan tekeytyä kylmässä tunnin ajan.
-
Liota grillivartaita vähintään 30 minuuttia.
-
Jaa taikina neljään osaan ja muotoile vartaiksi liotettujen grillivartaiden ympärille.
-
Paista tai grillaa niitä kovalla lämmöllä noin viisi minuuttia kummaltakin puolelta.
Chilipaahdetut perunat
-
Leikkaa perunat suuriksi paloiksi ja sekoita ne ruokalusikalliseen oliiviöljyä ja suolaa uuninkestävässä astiassa ja paahda ne 200 asteessa kullanruskeiksi (noin 25 minuuttia).
-
Kuumenna loput oliiviöljystä pannulla keskilämmöllä ja lisää valkosipuli ja chili ja paista, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa.
-
Ota pannu pois liedeltä ja lisää persilja. Sekoita pannun sisältö perunoiden joukkoon, kun ne ovat paahtuneet.
Tomaattinen fetajuustokastike:
-
Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista valkosipuli keskilämmöllä pehmeäksi.
-
Lisää tomaattimurska ja punaviinietikka ja anna sen vähentyä puoleen.
-
Lisää fetajuusto ja keitä, kunnes fetajuusto on sulanut, ja mausta suolalla.
Raita:
-
Kuori kurkku ja leikkaa se suuriksi paloiksi.
-
Sekoita muut ainekset kulhossa ja lisää kurkku.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 500 g | |
---|---|---|
Energia | 473 kJ / 113 kcal | 2363 kJ / 567 kcal |
Rasva | 6.8 g | 34.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.8 g | 14.2 g |
Hiilihydraatit | 5.7 g | 28.4 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 8.7 g |
Proteiini | 7 g | 33 g |
Ravintokuitu | 1.7 g | 8.3 g |
Suola | 0.9 g | 4.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.