
Vietnamilainen riisinuudelisalaatti
Maatiaispossun jauheliha 5 % 300 g30min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun jauheliha 5 % 300 g
- 1 rkl öljyä paistamiseen
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 3 rkl soijakastiketta
- 2 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl paahdettua seesamiöljyä
- 2 tl mustia seesaminsiemeniä
- 0.5 tl punaista chilirouhetta
- 200 g riisinuudelia
- 2 kpl poientä porkkanaa
- 0.5 kpl kurkkua
- 75 g ituja
- 1 dl suolapähkinöitä
- 1 kpl limeä
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 kpl ruukku korianteria tai lehtipersiljaa
Kastike
- 1 kpl limeä
- 3 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl kalakastiketta
- 1 rkl sokeria
Ohje
-
Kuori ja hienonna valkosipulit.
-
Paista jauheliha öljyssä kypsäksi.
-
Lisää valkosipuli ja paista hetki. Mausta soijalla, vaahterasiirapilla, seesamiöljyllä, seesaminsiemenillä ja chilirouheella. Paista vielä hetki.
-
Valmista kastike. Purista limen mehu kulhoon ja lisää riisiviinietikka, kalakastike ja sokeri. Sekoita kunnes sokeri on liuennut.
-
Valmista riisinuudeli pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele nuudelit kylmässä vedessä ja valuta siivilässä.
-
Yhdistä riisinuudelit kastikkeen kanssa.
-
Kuori porkkanat ja leikkaa ne kuorimaveitsellä suikaleiksi. Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Viipaloi kurkku. Leikkaa lime lohkoiksi. Viipaloi chili.
-
Kokoa annokset. Lisää kulhon pohjalle maustettua nuudelia, paistettua jauhelihaa, kurkkua, porkkanaa ja ituja. Viimeistele suolapähkinöillä, limelohkolla, chilillä ja korianterilla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 746 kJ / 177 kcal | 2610 kJ / 621 kcal |
Rasva | 5.9 g | 20.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.1 g | 3.8 g |
Hiilihydraatit | 23.1 g | 80.7 g |
- josta sokereita | 4.1 g | 14.4 g |
Proteiini | 8 g | 27 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 3.3 g |
Suola | 1.2 g | 4.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.