
Viikuna-karamellikinkku
Maatiaispossun kypsä juhlakinkku n1,3 kg15min
8
Helppo
Ainekset
Kuorrutus
- 3 kpl tuoretta viikunaa
- 1 kpl appelsiinia
- 0.75 dl fariinisokeria
- 1 kpl kanelitankoa
- ripaus suolaa
Ohje
- Poista kinkusta verkko, kamara, ja osa pintarasvasta terävällä veitsellä. Nosta kinkku tarjoiluastiaan.
- Viipaloi viikunat. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
- Siirrä appelsiinin mehu ja kuori kattilaan. Lisää fariinisokeri, kanelitanko ja suola. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike on paksua. Mikäli kastikkeesta tulee liian paksua voit ohentaa sitä tilkalla vettä.
- Valuta kuumaa kastiketta kinkun päälle ja asettele viipaloidut viikunat pinnalle hieman lomittain. Valuta päälle loput kastikkeesta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 853 kJ / 205 kcal | 1280 kJ / 307 kcal |
Rasva | 13 g | 19.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.8 g | 7.2 g |
Hiilihydraatit | 5.9 g | 8.8 g |
- josta sokereita | 5.9 g | 8.8 g |
Proteiini | 16 g | 24 g |
Ravintokuitu | 0.3 g | 0.4 g |
Suola | 1.4 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.