Siirry sisältöön
Viikuna-karamellikinkku

Viikuna-karamellikinkku

Maatiaispossun kypsä juhlakinkku n1,3 kg

15min

8

Helppo

Upea ja herkullinen viikuna-karamellikinkku hurmaa joulupöydässä! Maatiaispossun kypsä juhlakinkku on helppo ja vaivaton, ja maistuu ihanalta makean kuorrutteen ja viikunoiden kera. Puolentoista kilon pikkukinkku on sopiva pienempäänkin pöytään.

Ainekset

Kuorrutus
  • 3 kpl tuoretta viikunaa
  • 1 kpl appelsiinia
  • 0.75 dl fariinisokeria
  • 1 kpl kanelitankoa
  • ripaus suolaa

Ohje

  1. Poista kinkusta verkko, kamara, ja osa pintarasvasta terävällä veitsellä. Nosta kinkku tarjoiluastiaan.
  2. Viipaloi viikunat. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
  3. Siirrä appelsiinin mehu ja kuori kattilaan. Lisää fariinisokeri, kanelitanko ja suola. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike on paksua. Mikäli kastikkeesta tulee liian paksua voit ohentaa sitä tilkalla vettä.
  4. Valuta kuumaa kastiketta kinkun päälle ja asettele viipaloidut viikunat pinnalle hieman lomittain. Valuta päälle loput kastikkeesta.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 150 g
Energia 853 kJ / 205 kcal 1280 kJ / 307 kcal
Rasva 13 g 19.5 g
- josta tyydyttynyttä 4.8 g 7.2 g
Hiilihydraatit 5.9 g 8.8 g
- josta sokereita 5.9 g 8.8 g
Proteiini 16 g 24 g
Ravintokuitu 0.3 g 0.4 g
Suola 1.4 g 2.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Upea ja herkullinen viikuna-karamellikinkku hurmaa joulupöydässä! Maatiaispossun kypsä juhlakinkku on helppo ja vaivaton, ja maistuu ihanalta makean kuorrutteen ja viikunoiden kera. Puolentoista kilon pikkukinkku on sopiva pienempäänkin pöytään.

Kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle