Viikuna-karamellikinkku
15min
8
Helppo
Ainekset
Kuorrutus
- 3 kpl tuoretta viikunaa
- 1 kpl appelsiinia
- 0.75 dl fariinisokeria
- 1 kpl kanelitankoa
- ripaus suolaa
Ohje
Poista kinkusta verkko, kamara, ja osa pintarasvasta terävällä veitsellä. Nosta kinkku tarjoiluastiaan.
Viipaloi viikunat. Raasta appelsiinin kuori ja purista mehu.
Siirrä appelsiinin mehu ja kuori kattilaan. Lisää fariinisokeri, kanelitanko ja suola. Keitä noin 5 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes kastike on paksua. Mikäli kastikkeesta tulee liian paksua voit ohentaa sitä tilkalla vettä.
Valuta kuumaa kastiketta kinkun päälle ja asettele viipaloidut viikunat pinnalle hieman lomittain. Valuta päälle loput kastikkeesta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 150 g | |
---|---|---|
Energia | 978 kJ / 235 kcal | 1467 kJ / 352 kcal |
Rasva | 15 g | 22.5 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.5 g | 8.3 g |
Hiilihydraatit | 5.9 g | 8.8 g |
- josta sokereita | 5.9 g | 8.8 g |
Proteiini | 19 g | 28 g |
Ravintokuitu | 0.3 g | 0.4 g |
Suola | 1.6 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.