Wieninleikeleipä
Maatiaispossun Rapea wieninleike 2 kpl 340 g25min (josta aktiivista 15min)
2
Helppo
Ainekset
- 2 kpl isoa siivua maalaisleipää
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl rku cosmopolitan- tai roomansalaatti
- 50 g parmesaanilastuja
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun Rapea wieninleike 2 kpl 340 g
- 0.5 dl öljyä paistamiseen
- 2 rkl voita paistamiseen
Kastike
- 1 kpl luomusitruuna
- 2 rkl kapriksia
- 1 dl turkkilaista jogurttia (10%)
- 2 tl worcestershire-kastiketta
- 2 tl dijon sinappia
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
Ohje
-
Valmista kastike. Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista mehua 2 rkl. Hienonna kaprikset. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa.
-
Viipaloi leipä ja sivele pinnoille öljyä. Paista viipaleet molemmin puolin pannulla keskilämmöllä rapeiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja hiero sitä leipien pintaan molemmille puolille.
-
Paista wieninleikkeet. Kuumenna pannulla ½ dl öljyä ja 2 rkl voita. Paista keskilämmöllä noin 2 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kullanruskea. Nosta talouspaperin päälle valumaan.
-
Pese ja kuivaa salaatti. Revi salaatti kulhoon. Sekoita puolet kastikkeesta salaatin sekaan.
-
Täytä leivät. Jaa jäljelle jäänyt kastike leipäsiivuille. Nosta päälle paistettu wieninleike. Lisää salaatti ja parmesaanijuustolastut.
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 375 g | |
|---|---|---|
| Energia | 1100 kJ / 264 kcal | 4124 kJ / 991 kcal |
| Rasva | 18.1 g | 67.9 g |
| - josta tyydyttynyttä | 5.1 g | 19 g |
| Hiilihydraatit | 13.2 g | 49.4 g |
| - josta sokereita | 1.3 g | 5.1 g |
| Proteiini | 12 g | 44 g |
| Ravintokuitu | 1.1 g | 4.1 g |
| Suola | 1.2 g | 4.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
