Ylikypsää grillipotkaa, varhaiskaalia ja piimäkastiketta
4
30min työaika + 30min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Grillattu varhaiskaali
- 1 kpl varhaiskaalia
- 2 rkl öljyä
- 1 kpl Piimäkastike
Piimäkastike
- 1 dl piimää
- 0.5 dl majoneesia
- 1 tl sinappia
- 2 tl sitruunanmehua
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
Lisäksi
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun ylikypsä grillipotka 2 kpl n500g
Ohje
Valmista ensin piimäkastike. Mittaa ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta jääkaappiin maustumaan.
Grillaa Snellman maatiaispossun esikypsennettyä grillipotkaa noin 15 minuuttia välillä kääntäen.
Leikkaa kaali 4–8 lohkoon. Älä poista kantaa, jotta lohkot pysyvät ehjänä. Sivele öljyä kaalilohkojen pintaan, mausta suolalla. Grillaa muutama minuutti per puoli kunnes kaali hieman pehmenee ja saa kauniin värin. Nosta kaalilohkot lautaselle ja kaada päälle reippaasti piimäkastiketta. Koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 250 g | |
---|---|---|
Energia | 640 kJ / 154 kcal | 1599 kJ / 385 kcal |
Rasva | 11.1 g | 27.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.8 g | 4.6 g |
Hiilihydraatit | 5.1 g | 12.8 g |
- josta sokereita | 4.6 g | 11.4 g |
Proteiini | 8 g | 19 g |
Ravintokuitu | 2.1 g | 5.2 g |
Suola | 0.6 g | 1.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.