Siirry sisältöön
1980-luku - Vihdoinkin oma teurastamo! 3

1980-luku – Vihdoinkin oma teurastamo!

Snellmanin Liha ja Makkara osti vuonna 1985 Fellmanin veljeksien teurastamon nimeltä Pietarsaaren teurastamo. Hankinta on osoittautunut yhdeksi yrityksen historian strategisesti tärkeimmäksi ja tuottoisammaksi panostukseksi.

Hof-maksapasteijaKansainvälinen palkinto Steier-leikkeestä ja Hof-pasteijasta lihavalmistemessuilla Itävallassa

1984: Snellmanin Steier-leike sekä Hof-pasteija palkittiin kultamitalilla Itävallan Welsin kansainvälisillä lihavalmistemessuilla.


Hof-maksapasteijaTeurastajakoulutus

Teurastajia koulutettiin Annika Finnen johdolla 1980-luvulla. Snellman on ollut ruotsinkielisen elintarvikealan koulutuksen edelläkävijä Suomessa.


Pietarsaaren teurastamoSnellman ostaa Pietarsaaren teurastamon – raaka-aineen hankinta on turvattu!

Snellmanin Liha ja Makkara osti vuonna 1985 Fellmanin veljeksien teurastamon nimeltä Pietarsaaren teurastamo. Hankinta on osoittautunut yhdeksi yrityksen historian strategisesti tärkeimmäksi ja tuottoisammaksi panostukseksi.

1986: Kurt Snellman jättää toimitusjohtajan tehtävät. Karl Snellman jatkaa toimitusjohtajana.


Snellman logoLogon uusiminen ja brändinhallinta järjestelmälliseksi

Brändiajattelu aloitettiin Snellmanilla suhteellisen varhain. Ensimmäisen logon loi pietarsaarelainen Leo Irjala. Logo uusittiin 1980-luvun lopulla ja yhteistyössä olivat mukana suomalainen mainostoimisto Oulun Taucher, ranskalainen mainostoimisto Beautiful & Landor Associates sekä Jukka Pellinen Taideteollisesta korkeakoulusta.


Ensimmäinen infolehti Kutteri ilmestyy

1986: Sisäinen infolehti Kutteri ilmestyy ensimmäisen kerran. Sisäinen infolehti Kutteri ilmestyi ensimmäisen kerran vuonna 1986 ja henkilökunta sai olla mukana luomassa lehteä. Lehti ilmestyi 4 kertaa vuodessa nelisivuisena piirrettynä lehtisenä. Kutteri on vielä nykyäänkin pidetty informaatiokanava joka ilmestyy kahdesti vuodessa.


Tuotteet:

Maksamakkara: Snellmanin legendaarinen ja menestyksekäs Hof-maksapasteija. Maksamakkara ja maksapasteija olivat pitkään Snellmanin myyntivaltteja kaupankäynnissä. Hof-maksapasteijaa alettiin valmistaa 1980-luvulla ja inspiraatio tuotteeseen saatiin Hollannista. Tuote syntyi Snellmanin veljeksien vieraillessa 1980-luvulla Hollannissa eräässä tehtaassa, jossa valmistettiin maksamakkaraa ja samanlaista tuotetta haluttiin testata myös omassa tuotannossa. Maksapasteija pakattiin 150 gramman purkkeihin ja siitä tuli edelläkävijä ja myyntimenestys.