Kunnon lenkkimakkara, sipuli-pekonikastike ja piparjuurimuusi
4
45min työaika + 1h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Kunnon lenkkimakkara
- 400 g Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400g
- 1 rkl öljyä
- 0.5 dl vettä
Lisäksi
- 45 g pakasteherneitä
sipuli-pekonikastike
- 1 kpl sipuli-pekonikastike
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150g
Ohje
Valmista ensin kastike ja muusi alla olevien ohjeiden mukaan.
Leikkaa makkaran toiselle puolelle ristikkokuvio. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista makkara molemmin puolin.
Lisää vesi pannulle, peitä kannella ja anna makkaran kypsyä höyryssä. Se on valmista, kun vesi on haihtunut. Tarjoile kiehautettujen herneiden sekä sipuli-pekonikastikkeen ja piparjuurimuusin kanssa.
Sipuli-pekonikastike
Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi. Kuori sipuli, halkaise ja leikkaa siivuiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.
Ruskista pekoni pannulla tai kattilassa. Lisää sipuli ja anna sen pehmentyä noin viiden minuutin ajan. Lisää valkosipuli, rosmariini ja voi, paista vielä hetki. Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja anna ruskistua.
Vatkaa pekoni-sipuliseoksen joukkoon lihaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Anna kastikkeen kypsyä kevyesti kuplien noin 10 minuutin ajan. Mausta maustepippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa.
Piparjuurimuusi
Kuori perunat ja leikkaa ne muutamaan osaan. Laita perunat kattilaan ja peitä vedellä. Keitä kypsiksi. Kuori ja raasta piparjuuri perunoiden kypsyessä.
Valuta vesi pois kattilasta. Sekoita kuumien perunoiden joukkoon piparjuuri, voi ja desi maitoa. Muussaa perunat muusinuijalla tai sähkövatkaimella. Lisää maitoa, jos muusi jää liian paksuksi. Mausta suolalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos g | |
---|---|---|
Energia | 1472 kJ / 355 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
Rasva | 31 g | 0 g |
- josta tyydyttynyttä | 10.3 g | 0 g |
Hiilihydraatit | 3.1 g | 0 g |
- josta sokereita | 0.8 g | 0 g |
Proteiini | 16 g | 0 g |
Ravintokuitu | 0 g | 0 g |
Suola | 2.4 g | 0 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.