Maatiaispossun juhlakinkku luuton tuore n. 5 kg
Maatiaispossun luuton juhlakinkku valmistetaan tuoresuolaamalla kokonaisesta kinkusta. Kinkku saa levätä vuorokauden ennen kuin se pakataan. Näin kinkku ei kutistu liikaa uunissa, ja se säilyttää mehevyytensä. Liha on tietysti kotimaista, pakastamatonta, GMO-vapaata maatiaispossua perhetiloilta. Luuttomasta n. 5 kg kinkusta riittää herkkua isommallekin porukalle.
Lihapitoisuus
84%
Paino
5kg
Tuotetiedot
Ainekset
Sianliha (alkuperämaa Suomi), vesi, suola, stabilointiaineet (E450, E451), hapettumisenestoaine (E301), glukoosi.
Tuotenumero
17042
EAN-koodi
2396277200006
Ravintosisältö
Energia kcal | 140 kcal |
Energia kJ | 583 kJ |
Rasva | 8.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 3 g |
Hiilihydraatit | 0 g |
- josta sokereita | 0 g |
Proteiini | 16 g |
Suola | 1.3 g |
Laktoosi | 0 g |
Valmistusohje
Ota tuore, pakastamaton kinkku huoneenlämpöön n. 5 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämpötilan olisi hyvä olla n. +10 °C ennen paistamisen aloittamista. PAISTO: Lämmitä uuni 100 °C:een. Poista kinkku pakkauksestaan. Laita paistopussiin ja sen jälkeen uuniin kamara ylöspäin. Voit paistaa kinkun myös ilman paistopussia. Laita kinkku tällöin ritilälle ja aseta alle syvä uunipelti, jonka pohjalle on kaadettu vettä. Vesi estää rasvan palamisen kiinni peltiin. Paista kinkkua 1,5 - 2 tuntia/kg. Ota kinkku uunista, kun lämpömittari osoittaa 74 °C. Jos haluat ylikypsän kinkun, paista 83 °C:een.