Siirry sisältöön
Laaja valikoima herkkuja joulun juhlakauteen 3

Laaja valikoima herkkuja joulun juhlakauteen

Hyvä ruoka on olennainen osa joulun aikaa ja niinpä haluammekin tarjota mahdollisimman laajan valikoiman makuelämyksiä, joita voi nauttia niin joulupöydässä kuin jo jouluvalmistelujen lomassa. Löydä omat suosikkisi ja astu joulun makumaailmaan!

maksapatee

Maistuvat maksatuotteet

Lakkamaksapasteija ja karpalomaksapasteija ovat marjaisia maksapasteijoita, joissa makea kotimaisista marjoista tehty marjahilloke yhdistyy pehmeään maksan makuun. Soveltuvat niin leivontaan, leivälle kuin herkutteluun. Hunajainen maksamakkara puolestaan saa nimensä mukaisesti ripauksen makeutta pehmeästä hunajasta.

Viipaloitu uunipaistettu maksapatee omaa herkullista makua tuovan paistopinnan. Lisäksi uunipaistaminen korostaa makean maksatuotteen makua ja laktoositon maito pehmentää sitä. Valmiiksi viipaloitu herkku on helppo asettaa tarjolle.

maksapasteijat

Meheviä lihoja uuniin

Mikäpä sopisi pimeään ja kylmään talvi-iltaan paremmin kuin lämpimänä höyryävä mehevä liharuoka. Joulukiireiden ohessa nämä lihat onkin helppo suorastaan unohtaa uuniin, sillä pitkä haudutus sopii näille erinomaisesti.

Maatiaispossun uunivalmis kylkirulla saa jouluisen mausteisen maun maustepippurista, sipulista ja laakerinlehdistä. Valmiiksi suolatun Maatiaispossun uunikasslerin voi myös hauduttaa sellaisenaan tai halutessaan pintamaustaa sen oman maun mukaan.

uunikassler

Kinkku tuo joulun pöytään

Joulukinkku on jouluruokien ehdoton ykkönen. Viipaloitu harmaasuolattu joulukinkku helppo vaihtoehto, kun haluat asettaa tarjolle vain pienen määrän kinkkua. Mehevä ja murea kinkku on täynnä hyvää perinteistä makua.

Mikäli sinulla ei ole aikaa tai mahdollisuutta paistaa kinkkua tai haluat muuten vain päästä hieman helpommalla, on Mureaksi paistettu joulukinkku oiva valinta. Olemme paistaneet aidon Maatiaispossun harmaasuolatun joulukinkun pitkään matalassa lämmössä. Voit itse halutessasi vielä kuorruttaa sen.

viipaloitu joulukinkku

Muista myös jouluiset makkarat

Meillä Snellmanilla on jo pitkään ollut joulun aikaan tarjolla aivan erityinen makkara, nimittäin Juhla Braunschweig. Perinteikäs Juhla Braunschweig on meetvurstien mestarin taidonnäyte, joka sopii joulupöydän lisäksi erinomaisesti naposteltavaksi jo jouluvalmistelujen lomassa.

Joulumakkara puolestaan on sopivan mausteinen ja sisältää paljon lihaa, mikä takaa makkaran mehevyyden. Valmistamme Joulumakkaran perinteisellä wanhanajan reseptillä ja perinteitä kunnioittaen.