Siirry sisältöön
Tehdään yhdessä kinkkutemppu! 4

Tehdään yhdessä kinkkutemppu!

Kiertotalouden hengessä Snellman on jälleen mukana tekemässä hyvää. Kinkkurasvat on iso jätehuollollinen haaste, mutta nyt siitä on Kinkkutempun merkeissä jälleen tehty mahdollisuus. Mahdollisuus tehdä hyvää!

Joka joulu Suomessa syödään kinkkua yli 7 miljoonaa kiloa. Tästä määrästä kinkkua syntyy valtavasti rasvajätettä, joka tulee hävittää asianmukaisella tavalla. Putkistojen tukkeutumisen välttämiseksi paistinrasvaa ei missään tapauksessa saa kaataa viemäriin edes kotitalouksissa.

Kinkkutemppu mahdollistaa kuitenkin kinkun paistosta syntyneen rasvajätteen hyötykäytön. Yhteensä 15 toimijan yhteisenä ponnistuksena syntynyt kiertotalouskampanja onnistui viime vuonna keräämään lähes 200 000:n kotitalouden rasvajätteet ja talteen saatiin huimat 58 500 kiloa rasvajätettä.

Lue lisää osoitteessa kinkkutemppu.com

Tänä vuonna kampanjan tavoitteena on kerätä vähintään 250 000 suomalaisen kotitalouden kinkun paistinrasvat ja valmistaa niistä uusiutuvaa dieseliä (viime vuonna 197 000 kotitaloutta oli mukana toteuttamassa Kinkkutemppua).

On laskettu, että pelkästään yhden kinkun rasvoilla voi ajaa henkilöautoa jopa kolme kilometriä!

– Kinkkutempun suosio on yllättänyt vuosi toisensa jälkeen. Alkuaan yhden joulun tempauksesta on tullut hyvän mielen jouluperinne, joka innostaa osallistumaan ja näyttää konkreettisesti sen, miten yhteistyöllä kiertotaloudesta tulee osa arkea ja juhlaa, osa hyvää elämää, sanoo Kemianteollisuuden johtaja Susanna Aaltonen.

Herra Snellmanin kinkut valmistuvat Pietarsaaressa.

Nyt siis voit syödä kinkkuöverit ja tehdä samalla hyvää. Ota vain joulukinkun paistinrasvat talteen, kiikuta ne lähimpään kierrätyspisteeseen ja ota osaa kinkkutemppuun.

Keräyspisteitä on nyt ennätykselliset 349. Ympäri Suomen sijoitettuja keräyspisteitä löytyy
kaikkien K-Citymarketien ja lukuisten muiden K-ruokakauppojen yhteydestä, valituilta Neste- ja Neste K-asemilta sekä joidenkin kuntien jätelaitosten kierrätyspisteiltä. Tarkat keräyspisteiden sijainnit löytyvät osoitteesta kinkkutemppu.com.

Keräyspisteet avautuvat 18.12.2020, ja keräys päättyy 8.1.2021.

Tehdään yhdessä kinkkutemppu! 5
Nämä yritykset ja järjestöt ovat mukana tekemässä Kinkkutemppua.