Tehdään yhdessä kinkkutemppu!

28.11.2019

Kiertotalouden hengessä Snellman on jälleen mukana tekemässä hyvää. Kinkkurasvat on iso jätehuollollinen haaste, mutta nyt siitä on Kinkkutempun merkeissä jälleen tehty mahdollisuus. Mahdollisuus tehdä hyvää!

Joka joulu Suomessa syödään kinkkua yli 7 miljoonaa kiloa. Tästä määrästä kinkkua syntyy valtavasti rasvajätettä, joka tulee hävittää asianmukaisella tavalla. Putkistojen tukkeutumisen välttämiseksi paistinrasvaa ei missään tapauksessa saa kaataa viemäriin edes kotitalouksissa.

Kinkkutemppu mahdollistaa kuitenkin kinkun paistosta syntyneen rasvajätteen hyötykäytön. Tänä vuonna Kampanjan tavoitteena on vuonna 2019 kerätä vähintään 200 000 suomalaisen kotitalouden kinkun paistinrasvat ja valmistaa niistä uusiutuvaa dieseliä (viime vuonna 185 000 kotitaloutta oli mukana toteuttamassa Kinkkutemppua).

On laskettu, että pelkästään yhden kinkun rasvoilla voi ajaa henkilöautoa jopa kolme kilometriä!

Ja koska joulu ei ole yltäkylläisyyden juhla kaikille, Kinkkutempun tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen – vähävaraisia perheitä avustavalle Hope ry:lle.

Herra Snellmanin kinkut valmistuvat Pietarsaaressa.

Nyt siis voit syödä kinkkuöverit ja tehdä samalla hyvää. Ota vain joulukinkun paistinrasvat talteen, kiikuta ne lähimpään kierrätyspisteeseen ja ota osaa kinkkutemppuun.

Voit osallistua Kinkkutemppuun lähes kaikkialla Suomessa, sillä keräyspisteen löydät muun muassa Suomen jokaisesta K-Citymarketista. Ja on niitä vähän muuallakin, kuten Nesteen asemilla, K-ruokakaupoissa ja kuntien lajittelupisteillä.

Lähimmän keräyspisteen löydät Kinkkutempun viralliselta nettisivulta: kinkkutemppu.com