Hoppa till innehållet
Maletköttsås

Maletköttsås

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

20min

4

Lätt

Vardagsklassikern maletköttsås kan enkelt piffas upp med en krydda. I detta recept kör vi med grillkrydda, men vi uppmanar dig att våga experimentera.

Ingredienser

Maletköttsås

Instruktioner

Skala och hacka löken.

Bryn köttet i en skvätt olja. Häll i löken och fortsätt steka tills den mjuknat. Krydda med salt. Flytta köttet över på en tallrik och vänta.

Smält smör i pannan och tillsätt vetemjöl. Låt mjölet ta färg under försiktig omrörning.

Häll i vatten i pannan under ständig omrörning. Låt såsen puttra sakteliga och häll i din köttblandning.

Krydda såsen med soja, svartpeppar och grillkrydda. Låt mysa i någon minut.

Servera såsen med kokt potatis eller pasta.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 250 g
Energi 515 kJ / 123 kcal 1287 kJ / 309 kcal
Fett 7.8 g 19.4 g
- varav mättat fett 4.1 g 10.2 g
Kolhydrat 3.8 g 9.4 g
- varav sockerarter 0.7 g 1.6 g
Protein 9 g 24 g
Fiber 0.4 g 1 g
Salt 1.5 g 3.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Fixa receptet steg för steg

Kolla hela receptvideon

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan