Maletköttsås
20min
4
Lätt
Ingredienser
Maletköttsås
- 1 pkt Snellman Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g
- 2 lök
- 4 msk vetemjöl
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 tsk grillkrydda
- 50 g smör
- 6 dl vatten
- 2 tsk olja för stekning
- 2 msk sojasås
- 1 tsk salt
Instruktioner
Skala och hacka löken.
Bryn köttet i en skvätt olja. Häll i löken och fortsätt steka tills den mjuknat. Krydda med salt. Flytta köttet över på en tallrik och vänta.
Smält smör i pannan och tillsätt vetemjöl. Låt mjölet ta färg under försiktig omrörning.
Häll i vatten i pannan under ständig omrörning. Låt såsen puttra sakteliga och häll i din köttblandning.
Krydda såsen med soja, svartpeppar och grillkrydda. Låt mysa i någon minut.
Servera såsen med kokt potatis eller pasta.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 250 g | |
---|---|---|
Energi | 515 kJ / 123 kcal | 1287 kJ / 309 kcal |
Fett | 7.8 g | 19.4 g |
- varav mättat fett | 4.1 g | 10.2 g |
Kolhydrat | 3.8 g | 9.4 g |
- varav sockerarter | 0.7 g | 1.6 g |
Protein | 9 g | 24 g |
Fiber | 0.4 g | 1 g |
Salt | 1.5 g | 3.7 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.